Kerkdiensten 30 oktober | Meer dan brood

Afgelopen week is de eerste aflevering van de podcast ‘Project Baan & Burger’ gereleased. Nilco ging in gesprek met Jorine en Ruben over hun werk en de keuzes die ze daarin als christen maken. Bijzonder hoe verschillend ze uitkomen, hoewel ze vergelijkbare intenties hebben. 

De podcast is opbrengst van de werkgroep jongwerkenden. Doel was om na te denken wat de kerk betekent en te bieden heeft voor mensen in hun eerste baan. Inmiddels heten we Werk-Groep en bezinnen we ons op de bredere vraag naar geloof en werk. 
De diensten van zondag gaan verder met de vraag: Hoe belangrijk is mijn werk? En wat valt daar vanuit de Bijbel over te zeggen. Veel, zo blijkt. We lezen uit Deuteronomium 8, waar in ieder geval duidelijk wordt dat leven en werken om meer gaat dan brood alleen. En dat betekent meer dan een vroom cliché.
In de voorbede in de dienst in WV doen Tessa, Stephan en Nilco mee en in WP Nilco en Heleen om met elkaar te bidden voor verschillende facetten van werken en christen zijn. Na de dienst ben je welkom bij de koffie om anderen uit hetzelfde werkveld te leren kennen en verder te praten.
Ik hoop dat je je laat inspireren door de podcast en je zondag in 1 van beide diensten te zien, hoe dan ook: vrede en alle goeds
Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.