Kerkdiensten a.s. zondag 22 mei | Thema: ‘De doop………vaste grond onder je voeten’

Komende zondag ben je weer van harte welkom in de kerkdiensten. Ds. Peter Bakker gaat deze zondag voor en preekt over ‘De doop………vaste grond onder je voeten’. De schriftlezingen gaan over Matteus 28:18-20 en Titus 3:3-7.

Ds. Peter Bakker: Ik ben zelf ooit als klein kind gedoopt. Toen ik een 20-er was heb ik bewust geloofsbelijdenis gedaan en mijn doop ‘voor mijn rekening genomen’. Maar wist ik toen eigenlijk wat dat betekende? Nee, niet echt.

Toen mijn 1e vrouw en ik ons eerste kindje (een meisje) kregen wisten we wel dat we haar bewust met ‘iets van God’ wilden verbinden, in de kerk, maar wat dat dan zou moeten zijn? Een bevriend stel was lid van een Baptistengemeente, daar werden kinderen niet gedoopt, maar ‘opgedragen aan God’. Dat kon dus ook. Er is bijbels gezien, niet één antwoord: dopen of opdragen?

Intussen merk ik bij mezelf dat mijn doop, in de loop van de jaren, wel veel meer is gaan betekenen voor mij. De oorzaak ervan? Misschien omdat ik iets heb mogen ontdekken van de geestelijke rijkdom die de Bijbel verbindt met gedoopt zijn. Wat mij betreft gaan we er zondag, als God het geeft, iets van proeven.

Trouwens, zondag wordt ook Lize gedoopt, het kindje van Siebren en Hanna.

Kom je ook?

Wat je ook interessant zou vinden