Kerkdiensten a.s. zondag 29 mei | Thema: Justice & Joy

Zondag 29 mei gaat Bisschop Zac Niringye uit Oeganda in beide diensten voor, de preek zal worden vertaald. Hij is in Nederland voor een conventie, Tearfund heeft het mede mogelijk gemaakt dat hij hier kan zijn.

Bisschop Zac Niringye was jarenlang leider van de Church of Uganda. Nu is hij vooral politiek bekend en strijdt hij voor gerechtigheid, vrede en een eerlijke overheid.
Bisschop Zac zal zijn preek baseren op de kerntekst uit Romeinen 14:17. Want het Koninkrijk van God bestaat niet uit eten en drinken, maar uit gerechtigheid en vrede en blijdschap in de Heilige Geest. In zijn verhaal gaat Bishop Zac graag in op het effect op de community en minder op het individu. Nadruk wil hij leggen op herstel van relaties dat vruchten meebrengt voor de hele gemeenschap. Waar de nadruk volgens hem vaak wordt gelegd op fysiek herstel, wil hij graag verder gaan. Hij spreekt over een holistische benadering van herstel. Dat wil zeggen dat het gaat over herstel van een persoon in zijn of haar totaliteit, ziel, geest en lichaam en omgeving.

Wat je ook interessant zou vinden