Kerkdiensten a.s. zondag 3 juli | WP: doopdienst en WV: belijdenisdienst

Kerkdienst Wilhelminapark

“Taalles”

Geloven in en leven met God. In de kerk kunnen we het erover hebben als iets vanzelfsprekends, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Het vraagt erom dat je iets van God ziet en hoort. Maar ook dat gaat niet zomaar. 

Psalm 19 heeft het over de ‘taal’ van de natuur, die vertelt van Gods grootheid en over de taal van woorden. Maar dan klinken woorden als bevelen, gebod en voorschriften. Of dat nou zo leuk is . . . . .Ik hoop dat je je conclusie nog even opschort en mee wilt luisteren naar de taalles van psalm 19, die aan het einde niet meer gaat over de woorden die wij horen maar die wij spreken: Laten de woorden van mijn mond U behagen, de overpeinzingen van mijn hart U bekoren, Heer, mijn rots, mijn bevrijder. Ontvangen en doorgeven van geloofstaal is altijd van belang en helemaal nu in de dienst Rosa Janny Driessen gedoopt zal worden. Welke woorden gaat zij horen van haar ouders Laurine en Evert, maar ook van ons als gemeente?

Volgende week is in Wittevrouwen een doopdienst, waarin 6 kinderen gedoopt worden en de verkondiging dezelfde zal zijn en de liturgie verschillend.

Het is beide zondagen een feestelijke dag voor de Nieuwe Kerk gemeenschap: belijdenis en bevestiging van ambtsdragers waarin Dirk voorgaat, en 2 doopdiensten die ik mag leiden. Wat een zegen. Weet je van harte welkom en hoe dan ook gezegend met vrede en alle goeds

Lydia   

Kerkdienst Wittevrouwen

“Ik schaam mij niet voor het evangelie!” 

Deze uitroep van Paulus zet de toon van zijn magistrale brief aan de gemeente in Rome. Wij lezen uit het eerste hoofdstuk de eerste 17 verzen. Geen schaamte, waarom? Omdat het evangelie een kracht van God is. Dat heeft Paulus ervaren in zijn eigen leven en hij zag het gebeuren in levens van anderen. Mensen die hun vertrouwen gingen stellen op God. We lezen deze woorden in een dienst van belijdenis. Vier gemeenteleden, Peter, Annemarie, Nicole en Iris, doen belijdenis van hun geloof. We horen hun getuigenissen en hun ja-woord, vieren dat God grote dingen doet. Tegelijk kijken we als gemeente ook in de spiegel. Hoe sta ik in het geloof? Waarom zou ik me wel of niet schamen? Wat betekent het evangelie voor mijn leven? Mooie vragen om met elkaar over te hebben en over te zingen. Ik zie ernaar uit! NB. De preek zal ik volgende week ook houden in Wilhelminapark bij de bevestiging van ambstdragers.

Dirk

Wat je ook interessant zou vinden