Kerst 2021

Kerst zal dit jaar toch weer anders zijn dan gehoopt. We willen alsnog graag met jullie allemaal kerst vieren en herdenken dat Jezus is geboren. Er zijn een aantal activiteiten georganiseerd om bij elkaar te komen. Op 11 december versieren we samen de kerk, kerstavond zingen we in thuis onze woonkamers en de kinderen zijn welkom bij de kliederkerk of kerst op schoot. Op Eerste en Tweede Kerstdag is de kerk wel gewoon open voor een mooie kerstdienst!

Alles wat georganiseerd is, is onder voorbehoud van de huidige maatregelen. Mocht er iets veranderen, zullen wij dit aanpassen op deze pagina!

Zaterdag 11 december – Versier de kerk
Dit jaar willen we de kerk samen met jullie versieren! Zaterdag 11 december tussen 10:30 tot 15:00 ben je welkom in de Nieuwe Kerk Wittevrouwen om met ons de kerk te versieren. Wij zorgen voor alle spullen, kerstmuziek en de koffie, dus voel je welkom om binnen te lopen!

Zondag 19 december – Kliederkerk
Een creatieve manier van kerk-zijn door samen te ontdekken en samen te vieren; dat is de Kerstkliederkerk. Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Neem gezellig buren en vrienden (van je kinderen) mee naar deze bijzondere middag! Het is op zondag 19 december van 15.00 – 17.00 uur. Je kunt vanaf 15.00 uur langskomen en een ronde maken door de kerk! Wel graag aanmelden via Billetto, zodat wij weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Locatie Nieuwe Kerk Wilhelminapark – Hobbemastraat 35

24 december – Kerst op schoot
Samen met je (klein)kind het kerstverhaal met alle zintuigen beleven: dat is Kerst op schoot! Dominegeltje de handpop wil graag weten wie die speciale baby is. Kunnen de herders, engelen en wijzen hem dat vertellen? Speciaal voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar oud. Vrijdag 24 december om 9.15u en om 10.15u start er een viering.

Locatie Nieuwe Kerk – Bollenhofsestraat 138a

Vrijdag 24 december – Kerstavond
Nieuwe Kerk Wittevrouwen & Wilhelminapark.
Op kerstavond is er één online dienst. Om 21:00 spreekt Dirk de Bree. De link naar de dienst vind je hier.

Zaterdag 25 december – Eerste Kerstdag
Om 10.00 uur is er een feestelijke dienst in kerstsfeer in de Nieuwe Kerk Wittevrouwen. Om 11.15 uur is er een kerstdienst in de Nieuwe Kerk Wilhelminapark.

Zondag 26 december – Tweede Kerstdag
Op tweede kerstdag komt dhr. Zoutendijk spreken in de Nieuwe Kerk Wittevrouwen. De dienst begint om 10.00 uur. Om 11.15 uur is er een dienst in de Nieuwe Kerk Wilhelminapark.

Donderdag 30 december – Labyrint

Na alle drukte met kerst is het Labyrint een uitgelezen kans om even stil te worden. Een labyrint is een oud gebruik, dat we in een nieuw jasje hebben gestoken. Je loopt in stilte door de kerk een eigen route. In de kerk zijn verschillende plekken waar je even stil kunt staan/zitten. Iedere plek heeft een thema met een bezinnende opdracht. 

Zo kun je stil staan bij waar je dankbaar voor bent, of nagaan wat je los wilt laten. Er is een plek om na te denken over vergeving geven en ontvangen, over belangrijke waarden en een moment om je verlangen op te schrijven. Uiteraard kun je ook een kaarsje aansteken. In de bovenzaal kun je aanschuiven bij een korte begeleide meditatie.

Wie neem jij mee op deze reis? Een mooie kans om mensen kennis te laten maken met de Nieuwe Kerk in stilte. De kerk is open van 11:00 tot 17:00, je kunt binnen komen lopen wanneer het je uitkomt.

Wat je ook interessant zou vinden