Kerst in de Nieuwe Kerk

Als Nieuwe Kerk vinden we de kerstperiode erg belangrijk. Daar willen we met elkaar naar toe leven en werken. Kerst is bij uitstek een moment om de missie van Nieuwe Kerk  vorm te geven en verbinding te maken met doelgroepen niet altijd de kerk en het evangelie weten te vinden. Het is dé periode waarbij het gros van de Nederlanders naar een kerk gaat. Vanuit de Nieuwe Kerk hebben wij de ambitie om juist in deze periode contact te maken met mensen die niet direct wekelijks naar de kerk gaan.

Onze visie houdt in dat wij Kerst niet alleen zien als moment van kerstavond en eerste kerstdag, maar echt kijken naar de hele kerstperiode. Die begint in onze ogen op 6 december. Vanaf dan willen wij met verschillende activiteiten al laagdrempelig contact maken met wijkgenoten en buurtgenoten met zoals bijvoorbeeld het ‘kerst kleed je aan’ initiatief. Zodat je als wijk en met elkaar deze periode invulling geeft en dat het uiteindelijk ook heel logisch is om elkaar mee te nemen naar de kerk op kerstavond.

Dit betekent ook dat wij er voor kiezen om kerstavond meer te richten op mensen die niet direct wat met de kerk hebben en eerste kerstdag veel meer richten op de Nieuwe Kerk leden. Samen met de kleine kerkenraad is de visie omarmt die de kerstcommissie dit jaar weer wil vormgeven.

In de commissie zitten:
Roel en Margriet Freeke
Sjoerd Hogenbirk 
Robert Imhof
Jan Buijze
Esther Kasbergen
Ammerens Rottier
Bastiaan Houtman
Dirk de Bree
Maaike Morrenhof

Heb je vragen? Neem vooral contact met ons op! Vind je het leuk om bij te dragen, laat het ons weten!

Concreet kunnen we al hulp gebruiken bij:
Kerstkliederkerk – 16 december

Wat je ook interessant zou vinden