Kerst kerkdiensten

24 december – Kerstavond

Op kerstavond is er een online dienst in Nieuwe Kerk Wittevrouwen. Om 21:00 is er een ‘Lessons and carols’. Het belooft een speciale ervaring te worden, net anders dan je gewend bent. Geen preek, wel een bijzonder verhaal met muziek. Dat doen we in samenwerking met Huis van Licht, en ook de tieners hebben een aandeel. Dus zorg ervoor dat je om 21:00 klaar zit, thuis op de bank met een beker chocolademelk of glühwein!” De link naar de dienst vind je hier.

25 december – Eerste Kerstdag

Om 10.00 uur is er een feestelijke dienst in kerstsfeer in de Nieuwe Kerk Wittevrouwen. Om 11:15 is er een kerstdienst in de Nieuwe Kerk Wilhelminapark. Deze diensten zijn online te beluisteren via deze link.

26 december – Tweede Kerstdag

Op tweede kerstdag komt Ds. Zoutendijk spreken in de Nieuwe Kerk Wittevrouwen. De dienst begint om 10:00. Om 11:15 is er een dienst in de Nieuwe Kerk Wilhelminapark. Deze diensten zijn online te beluisteren via deze link.

29 december – Labyrint

Na alle drukte met kerst is het Labyrint een uitgelezen kans om even stil te worden. Vanwege de maatregelen zal het Labyrint in aangepaste vorm doorgaan. In plaats van een route door de kerk te lopen, kan je nu een lekker plekje voor jezelf uitzoeken om te zitten en vanaf die positie enkele bezinningsopdrachten uitwerken.

Zo kun je stil staan bij waar je dankbaar voor bent, of nagaan wat je los wilt laten. Ook kan je nadenken over vergeving geven en ontvangen, over welke waarden jij belangrijk vindt en een moment nemen om je verlangens op te schrijven. Uiteraard kun je ook een kaarsje aansteken. 

Wie neem jij mee op deze reis? Een mooie kans om mensen kennis te laten maken met de Nieuwe Kerk in stilte. De kerk is open van 11.00-15.00 uur, je kunt binnen komen lopen wanneer het je uitkomt.

Locatie: Nieuwe Kerk Wittevrouwen (Bollenhofsestraat 138a)

PS Alle informatie omtrent Kerst is te vinden op de website van de Nieuwe Kerk, zie: https://nk-utrecht.nl/kerst2021/.

Fijne Kerst!

Wat je ook interessant zou vinden