Kerst Nieuwe Kerk

Je las al eerder dat de kerstcommissie barst van de ideeën. Helaas kan niet alles doorgaan, maar overal is wel een leuk alternatief voor te verzinnen. Want kerst gaat door we willen er zo veel mogelijk aan doen om dit met elkaar te vieren. Én ook niet-gemeenteleden welkom te heten.

Wat staat er allemaal op de planning?

19 december kidshood
Houd de middag van zaterdag 19 december vast vrij voor kidshood! Zie hiervoor ook het aparte bericht over kersthood!

Open kerk
Op maandag de 21e, dinsdag de 22e en woensdag 23 december is de kerk open. Steek een kaarsje aan, neemt de tijd voor gebed of zit even in de stilte. Even op adem komen in de drukte van alle dag. Welkom!

21 tot 23 december – Kerst op schoot
Samen met je (klein)kind het kerstverhaal met alle zintuigen beleven: dat is Kerst op schoot! Dominegetlje de handpop wil graag weten wie die speciale baby is. Kunnen de herders, engelen en wijzen hem dat vertellen? Speciaal voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar oud. Het start elke ochtend om 09:00. Aanmelden kan via deze link .

24 december – Voordeurserenade
Met kerst wil je zingen. In een volle kerk. Dit jaar gaat dat niet, daarom willen we de kerstliederen thuis bezorgen. Speciaal voor mensen die niet naar de kerk kunnen komen of die we een bijzondere kerstgroet willen brengen. Voordeurserenades op kerstavond.  
Vanuit de Nieuwe Kerk gaan we op kerstavond tussen 16.00 en 19.00 bij mensen langs. Daar brengen we de kerstgroet over met een mooi lied, gezongen vanuit de voortuin, stoep of galerij. We doen dit in kleine groepjes van max. twee volwassenen, het liefst aangevuld met kinderen.
Zing je mee?  
We zoeken mensen die het leuk vinden om mee te zingen. We zorgen voor een aantal voorbeeldliederen waar je uit kunt kiezen en maken een handige playlist, zodat je nog wat kunt oefenen. Je hoeft geen geoefende zanger(es) te zijn, het gaat er vooral om dat je er plezier in hebt. Geef jezelf en/of je kinderen op via deze link . Meer info bekijk de flyer.

24 december – Kerstavond
Op kerstavond worden er normaal gesproken twee diensten gehouden. Dit jaar doen we dit iets anders, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen uitnodigen in de kerk. Daarom zullen we op kerstavond 4 korte diensten houden. Op deze manier kunnen vier keer 30 mensen naar de kerk komen. Nodig hiervoor vooral ook mensen in je buurt uit die anders nooit naar de kerk gaan!

25 december – ‘Kerst vier je samen’
Kerst betekent voor velen ‘een tijd om samen te zijn’. Normaal gesproken ontmoeten we elkaar in de kerk om daar samen kerst te vieren. Dit jaar zullen we creatief moeten zijn om elkaar alsnog te ontmoeten. Om toch een beetje samen te zijn tijdens de dienst introduceren wij ‘Kerst vier je samen’. 

Wat is er nou gezelliger dan samen met enkele andere NK-ers de kerstdienst te beleven. Wij willen jullie een handje helpen door kleine groepjes samen te stellen van mensen die samen de dienst beleven bij iemand thuis. Het is aan jullie zelf of je er een kerstontbijt aan toevoegt of enkel de kerstdienst kijkt met koffie. 
Ontvang jij graag mensen bij jou thuis of vind je het leuk om je bij iemand aan te sluiten? Geef je dan op via de link!

Wat je ook interessant zou vinden