Kerstdiensten – Waar Gebeurt Kerst?

Op Kerstavond (24 december) is er om 19.00 uur een dienst voor iedereen, met speciale aandacht voor kinderen. Laat je meenemen en verrassen in de zoektocht waar Kerst gebeurt. Is dat in lang vervlogen tijden? In die vertrouwde stal van ruim 2000 jaar geleden of gebeurt Kerst vandaag nog steeds? Wat betekent het lied van de engelen als ze zingen dat God die van mensen houdt en blij met hen is? Wat vertellen de herders ons, als ze ineens niet mokkend en scheldend rondlopen, maar zingend van de stal naar hun schaapskudde teruggaan? Welke uitwerking heeft het bericht van Kerst vandaag, ruim 2000 jaar later? Je bent van harte welkom om mee te zoeken en vooral ook samen te zingen over het nieuws van Kerst! Na de dienst kun je je buiten warmen bij de vuurkorven en warme chocolademelk of glühwein.

Later op Kerstavond om 22.00 uur is er een Kerst MEER-dienst: een heerlijk moment om alle stress van de voorbereiding op Kerst los te laten en tot rust te komen. In de stilte van het late avonduur gaan we veel tijd nemen om samen Kerstliederen te zingen en ook te overwegen wat het Kerstfeest ons te vertellen heeft. We worden stil bij de vraag: Waar gebeurt Kerst? Als we de berichten lezen over de allereerste Kerst, dan betekenen die meer dan een romantisch verhaal voor een feestelijke avond. Herders gaan zingend van vrede en de liefde van God weer aan het werk. Dat lijkt toch net of de Hells Angels er op hun motoren vandoor gaan terwijl ze het Ere zij God zingen. Het loont toch op z’n minst de moeite om daar eens over na te denken. Je bent van harte uitgenodigd om dat te komen doen en om mee te zingen over het nieuws van Kerst! Ook na deze dienst kun je je buiten warmen bij de vuurkorven en warme chocolademelk of glühwein.

Op Kerstochtend in de Nieuwe Kerk: na je Kerst-ontbijt naar de kerk voor een dienst waarin we de geboorte van Jezus mogen vieren! Zien we jou ook om 10.00 uur op 25 december?

Wat je ook interessant zou vinden