Kersthulp gevraagd -deel 2

Zoals jullie wel zullen weten is voor de Nieuwe kerk de kerstperiode een tijd die we samen willen vieren, met elkaar, maar ook met onze omgeving. Ook dit jaar staat er weer een veelheid aan activiteiten op het programma. Deze activiteiten kunnen we uitvoeren dankzij de inzet van veel van onze gemeenteleden.
Afgelopen zondag ben ik begonnen met werven, maar Corona beperkt de contactmogelijkheden na de dienst. Bij deze dus een dringende en enthousiaste oproep: meld je aan via de mail of zoek mij zelf op als je wel in de dienst bent.

Hieronder het overzicht van activiteiten en taken. Zoek iets uit wat bij je past en geef je op via de mail of door mij zondag bij de kersttafel op te zoeken.

Andere data waarop je mee kunt helpen:

11 december                    Bloemen wegbrengen naar de ouderen:

We brengen ieder jaar een bloemetje bij onze oudere gemeenteleden. Per wegbrenger 3-4 adressen, bloemen ophalen tussen 10.30 en 11.15 en daarna bezorgen. We hebben nog 3 mensen nodig.

11 december                    Kerstversiering maken en de kerk versieren (spreekt voor zich).

Van 13.00 tot 15.00 uur gezellig samen aan de slag. Nog 7 mensen nodig

18 december                    Kerstconcert, tussen 17.00 en 23.00

Een shift van 17.00 tot 18.30, ondermeer broodjes klaarmaken voor de betrokkenen

Een shift van 19.00- 23.00, gastheer/gastvrouw

Voor beide shifts zoeken we circa 4 mensen

23 december:                   Kerst voor de ouderen                 tussen 16.00 en 19.30

In de kerk wordt een dienst gehouden voor de ouderen, daarna wordt er samen gegeten. We hebben 5 vrijwilligers nodig voor ondersteunende zaken, evt. thuisbrengen en gezellig samen eten met de bezoekers.

24 december                    Kerstavonddienst                         tussen 16.00 en 23.30

In diverse shifts van steeds zo’n 2 uur bouwen we op, heten we mensen welkom, zorgen voor kerstbrood en chocomel en nog meer ondersteunende zaken. Hiervoor hebben we best veel mensen nodig, een stuk of 15. Schroom dus niet als je deze avond je bijdrage kunt en wilt leveren

29 december                    Labyrint                                        uurtje ochtend, tussen 15.00 en 22.30 en                                                                                                           een uurtje de volgende ochtend

Voor de tweede keer is er Labyrinth in de kerk, tijd voor voelen, stilte, ervaren. Op 29 december in de ochtend moet de kerkzaal leeggemaakt worden. ‘s avonds zijn er gastheren/gastvrouwen nodig en de volgende ochtend moet de zaal weer terug in de normale staat gebracht worden. Per onderdeel hebben we ongeveer 4 mensen nodig.

Namens de kerstcie.       Jan Buijze (recruiter NK)

Wat je ook interessant zou vinden