Kinderdienst vanaf juli

Vanaf juli mogen er weer meer mensen naar de kerk. Goed nieuws: dit betekent ook dat we weer gaan starten met de kinderdienst! We hebben afgesproken dat de kinderen meteen (vóór de dienst dus) naar de kinderdiensten gaan en ook pas daarna worden opgehaald.

Ook als je als ouder zelf niet naar de kerk gaat, is je kind wél welkom in de kinderdienst. We hebben gecombineerde groepen, dus 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Voor de kinderen is het fijn om weer een eigen dienst te hebben en ook hun vriendjes en vriendinnetjes weer te ontmoeten. Voor de gangmakers is er deze zomer géén kinderdienst, dit in verband met het ontbreken van leiding. De uitzondering is zondag 12 juli, dan is het afscheidsmoment van groep 8 in de warmoes. De kinderdienst duurt van 10.00 tot 11.00. Welkom en van harte aanbevolen!

Verzamelplaatsen
Vóór aanvang van de kinderdienst verzamelen we op het speelplein:
– Kinderen van groep 1/2 bij de glijbaan/klimrek
– Kinderen van groep 3/4 bij de schommels
– Kinderen van groep 5/6 bij de boom

Leiding gezocht
Omdat er zoveel kinderen naar de kinderdienst komen, zoeken we ook weer nieuwe leiding. Een groot deel van de leiding blijft, maar er zijn er ook een aantal die dit jaar stoppen. Fijn dus als je wilt nadenken of dit iets voor jou is!

Gemiddeld heb je één keer in de vier á vijf weken kinderdienst, samen met iemand anders. Dit betekent dus dat je eens in de acht tot tien weken de dienst voorbereidt. We werken met Bijbel Basics, waarin het
programma met het verhaal en de opdrachten al voor ons zijn uitgewerkt.
Het is erg leuk om op deze manier de kinderen beter te leren kennen en iets met elkaar op te bouwen.

Lijkt dit je wat? Stuur dan even een mailtje. Goed om hierbij ook aan te geven of je voorkeur hebt voor een bepaalde groep. Aan het eind van de zomer zal er een meeting worden georganiseerd voor alle nieuwe leiding, waarin je nog wat meer te horen krijgt over wat de taak inhoudt. Tof als je je aanmeldt!

Nieuwe coördinator kinderdienst
De afgelopen jaren was Maartje van der Veen de coördinator van de kinderdienst. Zij heeft afgelopen maand afscheid genomen in het jeugdteam en heeft de taak als coördinator kinderdienst overgedragen aan Eline Baas. Maartje heeft een mooie bos bloemen gekregen als dank voor haar werk van de afgelopen jaren. Ook vanaf deze plek: Maartje, bedankt!
Je kunt het handigst contact opnemen met Eline via de mail.

Wat je ook interessant zou vinden