Vijf keer Kliederkerk

Kliederkerk is een plek waar kinderen en volwassenen samen de betekenis van de Bijbel en het christelijk geloof ontdekken. We organiseren vijf keer een Kliederkerk met ieder een eigen thema in de Nieuwe Kerk: zet de data in je agenda!

In onderstaande tekst leggen we uit wat Kliederkerk is, maar het beste is om een keer te komen en het zelf te ervaren!

Op de volgende zondagen is er een Kliederkerk in de Nieuwe Kerk
Zondag 3 november: Wil je met mij delen?
Wil je met mij delen? Soms is dat wel lastig. Sint Maarten deed het wel, hij gaf de helft van zijn mantel aan een arme man op straat. We kennen nog meer mensen uit de Bijbel die ons kunnen leren om te delen: wil je weten wie? Kom dan op zondag 3 november naar de Kliederkerk!

Zondag 22 december: Waar vinden we het kerstkind?
Wauw, heb je die ster daar gezien? Nog nooit was er een ster zo groot en fel aan de hemel. Er moet vast iets bijzonders aan de hand zijn. Wijze mannen uit het oosten volgen de ster die hun wijst naar het plaatsje Bethlehem. En daar wacht hun een grote verrassing; ze komen terecht bij niets meer dan een eenvoudige stal. Neem je hele familie mee (zeker ook je grote broers en zussen), bouw mee aan onze levensgrote kerststal, ontmoet elkaar rond de vuurkorf en ervaar het kerstverhaal.

Zondag 23 februari: David en Goliath
Een kleine jongen tegenover een grote reus; dat gaat hij toch nooit winnen? Deze keer gaat het over David en Goliath. Ben je net zo dapper en slim als David? Ontdek het bij de Kliederkerk.

Zondag 5 april: (Palm)pasen De koning komt eraan!
Waar dan? Op een ezel? Ben jij ook benieuwd hoe koning Jezus de stad binnen komt? Vier Palmpasen met ons mee!

Zondag 21 juni: Storm op het meer
Ben jij wel eens bang? De discipelen wel! Het belooft een spannende kliederkerk te worden waarin het gaat over wat je kunt doen als je bang bent. Durf jij het aan?

Wat is Kliederkerk?
Programma met eten Kliederkerk in de Nieuwe Kerk is van 16.00-18.00 uur. We starten met een korte viering met muziek, een verhaal en gebed.
Vervolgens ontdekken we samen een Bijbelverhaal of bijbels thema door te rennen, te kliederen, te verzamelen, te bouwen, te gooien, te knutselen en noem maar op. Tot slot gaan we samen eten.
We vragen je om iets te eten mee te nemen wat je uit kunt delen. Zo zorgen we samen voor een feestelijke maaltijd.

Ontspannen en gastvrij
Kliederkerk is ontspannen en gastvrij. Het is een plek waar je anderen kunt ontmoeten, waar een sfeer van gezelligheid heerst en waar kinderen én volwassenen geïnspireerd kunnen raken door het verhaal van God. Het maakt niet uit of je gelovig bent, niet-gelovig, anders gelovig of ergens tussen in. Je bent welkom.

Voor jong en oud
Kliederkerk is leuk voor kinderen (2-8 jaar), maar ook voor hun ouders, verzorgers of grootouders.

Het is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. We geloven dat generaties van elkaar kunnen leren. Zo zijn ouders, verzorgers en grootouders voor een kind vaak belangrijke voorbeeldfiguren. Kinderen kunnen daarentegen vaak verrassende inzichten geven en gesprekken een mooie wending geven.

Gratis
Kliederkerk kost niets, er is wel een giftenpot voor de onkosten. Ook vragen we je om iets lekkers mee te nemen voor het avondeten.

Locatie
De Kliederkerk is in de Nieuwe Keten, de ruimte achterin de Nieuwe Kerk (Bollenhofsestraat 138a in Utrecht).

Wat je ook interessant zou vinden