Kliederkerk 14 april + 30 mei

Muzikanten, theatermakers en koks gezocht. Zondag 14 april (Palmpasen) en Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) organiseren we Kliederkerk. Ook na de zomer gaan we door met het organiseren van Kliederkerk.

Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die: – Verhalen kunnen vertellen of theater kunnen maken – Kunnen zingen of muziek kunnen maken – Kunnen koken – Creatief zijn – of goed kunnen organiseren.

Wat is Kliederkerk? Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. De kliederkerk heeft drie kernwaarden: samen ontdekken, samen vieren én samen eten.

Bij het woord kliederen denken veel mensen aan knutselen, vingerverven en knoeien met lijm. Een begrijpelijke associatie, maar níet (of in ieder geval niet alleen) wat er bedoelt wordt met kliederen. De naam Kliederkerk is gekozen om te laten zien dat we vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een Bijbelverhaal kunnen ontdekken. Op die manier leren we over en van God en elkaar.

Voor wie is de Kliederkerk? Kliederkerk richt zich op mensen die zich niet (meer) verbonden voelen met kerk en/ of geloof. Bij de Kliederkerk zijn alle activiteiten gezamenlijk, zodat kinderen en de mensen om hen heen samen optrekken en ontdekken. Ouders, verzorgers en grootouders zijn voor het kind belangrijke voorbeeldfiguren als het gaat om het vormen van waarden, normen en besef van zingeving.

Ook kunnen volwassenen leren en zich laten inspireren door het -vaak ongedwongen- geloof van kinderen. In een tijd waarin er weinig ruimte lijkt te zijn voor kwalitatieve gezinstijd, willen we dit in Kliederkerk bewust en actief de ruimte geven en gezinnen daarnaast de ruimte geven om ook anderen te ontmoeten. Lijkt het je leuk om Kliederkerk te organiseren? mail dan Wilke van Beest, of bel; 0636499334.

Wat je ook interessant zou vinden