Laatste kans voor de adventscollecte en het verhaal van Irina

Kinderen uit de Romagemeenschap in het dorpje Boiu in Transsylvanië groeien op te midden van armoede, alcoholisme, verwaarlozing en gebroken gezinnen. De stichting Fundatia Maranatha Romale biedt de volgende generatie hoop via een naschools programma. We collecteren deze week voor het laatst voor dit doel! Hoe werkt het programma? Deze week het verhaal van Irina.

“Mijn naam is Irina en ik ben 24 jaar. Ik groeide op met mijn moeder, broer en opa en oma. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik nog klein was. Op mijn 10e ging ik voor het eerst naar de bijbelclub. Ik genoot van de bijbelverhalen, de liederen en de spelletjes. Toen ik 11 was ging ik voor het eerst op kamp. Dit was de beste tijd die ik ooit had gehad. Ik herinner me nog dat Cristina vertelde dat we allemaal prinsessen en prinsen zijn in Gods ogen.”

“Toen ik een relatie kreeg met een jongen, vond ik school niet meer zo belangrijk. Ik zocht allerlei excuses om niet naar school te gaan en uiteindelijk bleef ik thuis. Dat jaar werd een zwaar jaar voor mij omdat ik elke dag thuis was en ruzie met mijn moeder maakte, ik zat mijn tijd te verdoen en had geen doel in mijn leven. Toen besefte ik dat ik de verkeerde keuze had gemaakt en ik wilde weer terug naar school. Maar deze keer wilde mijn moeder me niet meer steunen. Ze wilde niet haar geld verspillen aan een opleiding die ik niet waard was. Ik probeerde mijn moeder te overtuigen, maar dat is mij tot op de dag van vandaag niet gelukt.”

“Hoe meer ik me ontmoedigd voelde, hoe meer ik besefte dat ik hulp nodig had. Ik had iemand nodig die mijn moeder van gedachten zou doen veranderen over mij en over school. Dus ik hoopte dat als Cristina contact zocht met mijn moeder, zij wel van gedachten zou veranderen. Maar mijn moeder zag nog steeds geen nut om mij naar school te laten gaan. Ik begon de moed te verliezen, maar na een paar dagen, toen ik geen hoop maar had, vonden Cristina en Stelica een paar mensen die mijn busabonnement en andere kosten wilden betalen. Dat gaf mij weer moed en hielp mij enorm.”

“En zo zag ik hoe God mijn gebeden verhoorde. Ik was erg verbaasd dat God echt om mij gaf. Dat maakte dat ik God beter wilde leren kennen en een relatie met Hem wilde hebben. Ik begon meer betrokken te raken bij de kerk en hielp Cristina met het kinderprogramma en de aanbidding en ik ontdekte dat ik graag de kinderen help en God dien in aanbidding.”

“Omdat ik weet hoe moeilijk het is om vol te houden en school af te maken, besloot ik mijn baan op te zeggen bij de naaifabriek en Cristina te helpen met het naschoolse programma. Zo kunnen ook deze kinderen weten dat ze succes kunnen hebben en een mooie toekomst. Maar bovenal dat ze God mogen kennen en weten dat hij echt om hen geeft.”

Prinsen en prinsessen

De kinderen die dankzij het naschoolse programma van de stichting Fundatia Maranatha Romale gegrepen worden door Gods Liefde, krijgen een doel in hun leven: God houdt van hen en vindt hen waardevol! Het hele idee dat zij prinsen en prinsessen zijn in het koninkrijk van God, raakt deze kinderen diep in hun ziel. God is de enige in hun leven die hen zo op waarde schat! Door Gods Liefde voelen deze kinderen zich waardevol en worden zij gered uit hun uitzichtloosheid. Ze durven weer te hopen en te dromen! Gods Liefde brengt redding in de vorm van kansen in het onderwijs, dankzij het naschoolse programma.

Lees meer over de stichting, over hoeveel kinderen er worden geholpen en wat er nodig is

Twee weken geleden kon je het verhaal van Darius lezen

Vorige week kon je het verhaal van Ionela lezen

Laatste kans!

Zondag 24 december in de ochtenddienst is de laatste uitgangscollecte voor het naschoolse programma in Boiu. In de app loopt het doel in de week erna nog door. We zijn heel dankbaar voor alle giften die al binnen zijn gekomen. Ook mensen die toegezegd hebben om maandelijks te doneren: gaaf dat jullie meer betrokken willen raken bij deze Roma-gemeenschap!

Twee weken geleden vertelden onze gemeenteleden Mark en Anke emotioneel over hun betrokkenheid bij de Roma in Boiu. Gunt u ook deze kinderen een liefdevol en waardevol leven? Steun dan deze uitgangscollecte of wordt maandelijks donateur! Geeft u deze kinderen ook weer hoop voor de toekomst? Uw bijdrage maakt het mogelijk!

U kunt dan een (maandelijkse) bijdrage overmaken naar:
Fundatia Maranatha Romale, IBAN: RO79BTRLEURCRT0348923601, o.v.v. after school program.    
(Als u het geld wilt aftrekken van de belasting, kunt u het geld overmaken naar Stichting Netwerk Roemenië (ANBI-organisatie); het geld wordt dan vertraagd overgemaakt naar de stichting Maranatha Romale: NL63 RABO 0122 1231 82 o.v.v. Fundatia Maranatha Romale after school program.)

Wat je ook interessant zou vinden