Maak een luxe zomerpakket voor een gezin in Utrecht!

Vorig jaar einde zomer. Studenten doen via Present Utrecht een klus bij een alleenstaande moeder thuis. Net verhuisd uit de vrouwenopvang. Vijf kinderen variërend van 4 tot 15 jaar. Matrassen op de grond. Weinig speelgoed. Zes weken zomervakantie.  Zes. Weken. Zomervakantie. Met. Kleine. Kinderen. Zonder vakantie en zonder leuke uitjes. Alleen richting het speeltuintje in de buurt. 

Present bedacht: het luxe Zomerpakket! Jullie, gezinnen, kerkleden, kringgenoten, vrienden vullen samen een mooi pakket voor een gezin in Utrecht. Voor een gezin dat niet op vakantie kan gaan deze zomer.

Wil je meer weten over armoede in Nederland, hoe dat voelt als je financiële problemen hebt en over de zomerpakketten? Kijk naar dit filmpje!  

 Hoe werkt het? 

• Meld je aan via diaconie@nk-utrecht.nl om een pakket te maken.

• De diaconie levert jullie een mooie doos van Present en geeft de gezinssamenstelling en wensen/behoeften van het gezin door plus een vul-instructie.

• Het idee is dat je er tickets voor uitjes, bonnen en duurzaam speelgoed in stopt. Dat maakt dat er ook echt speciale zomeractiviteiten gedaan kunnen worden. Gezien de aard van het pakket wil Present dat dit minimaal 200 euro zal zijn. Mocht het niet lukken om voor 200 euro een pakket te vullen, probeer dan meer mensen in je omgeving te betrekken of vraag de diaconie een bijdrage te leveren van maximaal 75 Euro.

• Lever het zomerpakket uiterlijk 8 juli in bij de Armoedecoalitie Utrecht p/a Tussenvoorziening. De adresgegevens krijg je erbij. De Armoedecoalitie geeft hulp aan het gezin en draagt zorg voor de aflevering van de pakketten.

Ken jij het nog, het kringgesprek na de zomervakantie? “Ik ging met papa en mama naar Frankrijk, Spanje…” Hoe is zo’n gesprek voor kinderen van deze gezinnen?  ➢ Dankzij jullie kan een kind vertellen over de dierentuin, die leuke boottrip of … 

Alvast ontzettend veel dank voor het vullen van een Zomerpakket. Samen geven jullie hiermee onbezorgdheid en veel plezier weg!

Stichting Present en de Diaconie NK

Wat je ook interessant zou vinden