Maandelijkse lunch ouderen

De Nieuwe Kerk en Tuindorpkerk organiseren samen iedere eerste woensdag van de maand een warme lunchmaaltijd voor ouderen van hun gemeenten. Op woensdag 3 april waren er twee razende reporters (Corine Bos en Nienke Wieldraaijer) aanwezig die graag meer vertellen over deze activiteit door en voor onze gemeente.

Koffiedrinken & warme lunch

Om 09.00 uur zijn de eerste vrijwilligers aanwezig om de tafels te dekken, koffie te zetten en piepers + verse jus met uitjes te bereiden. Professionele amateurkok Henk voorziet in boodschappen en warme maaltijd. ‘Vroeger gingen we een dag van te voren aardappels schillen en boontjes doppen’, vertelt Nel. ‘Maar nu hebben we Henk, dus dat hoeft niet meer’.

Vanaf 11.00 uur druppelen de genodigden binnen voor een eerste kopje koffie en een koekje. Er worden ansichtkaarten geschreven ter attentie van een verhuizing en een ziekenhuisopname. Een betrokken en trouwe groep ouderen, zo blijkt.

Klokslag 12.00 uur wordt de maaltijd geopend met gebed. De drie gangen worden uitgeserveerd en er wordt heerlijk gesmuld aan de mooie gedekte tafel, inclusief verse snijbloemen. De maaltijd wordt afgesloten met een korte lezing, verzorgd door Hylkje, waarna we gezamenlijk een lied uit het liedboek zingen. We wensen elkaar een goede bekomst en ieder keert huiswaarts.

Dat vele handen licht werk maken, blijkt uit de soepele samenwerking in het tafel afruimen, overgebleven eten verspreiden en afwassen. De groep vrijwilligers drinkt nog gezamenlijk een kop thee en rond 14.00 uur verlaten we de kerk.

Lunch jij een keertje mee?

Ben of ken jij een man of vrouw met vele jaren levenservaring die het leuk vindt om onderdeel te worden van deze groep ouderen? Voel je welkom op de 1e woensdag van de maand, inloop vanaf 11.00 uur. De kosten voor de warme maaltijd bedragen €5,- per persoon.

Ben je (af en toe) een woensdag(ochtend) vrij van werk of studie en lijkt het je leuk om kennis te maken met een groep ouderen uit de kerk en buurt? Kom dan eens meehelpen en -kletsen. Neem contact op met ouderling pastoraat Nienke Wieldraaijer voor meer informatie.

Wat je ook interessant zou vinden