Mannen, modder en meer

Wittevrouwenmannenweekend 2019
‘Oerend hard’ suizen een stuk of twintig mountainbikers de heuvel af.
Al snel splitst het peloton zich op in een kopgroep van semi-professionals, gevolgd door zondagsfietsers en levensgenieters.

Later in de middag komen ze allemaal weer binnendruppelen, uitgeput, tevreden en onder de modder. Dampende koffie op het aanrecht en dozen vol met Limburgse vlaaien wachten ons op. Dit is het Mannenweekend 2019 van de Wittevrouwenmannen van de Nieuwe Kerk.

Deze groep is enkele jaren geleden gestart vanuit de Huiskring Tuindorp. We organiseren tweemaandelijkse borrels en een jaarlijks uitje voor NK-mannen in deze hoek van Utrecht.
Dit jaar zaten we van 4 tot 6 oktober in Teuven, een gehucht in de Voerstreek net over de Belgische grens, met een handvol huizen, een kroeg en een kerk. Na een stevige wandeling in Zuid-Limburg strijken we neer in ons vakantiehuis. Die avond na het eten valt de groep in de enorme woonkamer uiteen in lezers, groepjes praters en tafelvoetballers.

Tot half drie ‘s nachts (niemand kijkt naar de klok) spreken we over predestinatie, Tesla’s, het klimaat en politiek. De volgende morgen, na een copieus Engels ontbijt verzorgd door twee NK-mannen, gaan we in groepen uiteen, wandelen we door de zachte regen in de boomgaard om met elkaar te delen hoe God ons de laatste tijd heeft aangeraakt.

Wie we ook zijn en wat onze situatie ook is, er gebeurt iets bijzonders dit weekend: we realiseren ons dat we samen mannen van God zijn. Vind je het leuk om een keer op een van de borrels te komen, of om zelf in je eigen wijk ook een dergelijk initiatief te starten, neem dan graag met ons contact op. Jaap Breekveldt Harmen van der Kolk David Onnekink

Wat je ook interessant zou vinden