Meld je aan voor Actie ZomerPRESENTje!

Nog even en dan breekt de zomervakantie weer aan. Voor veel mensen tijd om eropuit te trekken! Veel gezinnen met jonge kinderen in Utrecht kunnen het zich echter niet veroorloven om op vakantie te gaan.

Dat betekent zes weken zomervakantie met kleine kinderen, zonder vakantie, zonder uitjes. Stichting Present werd hierdoor geraakt en bedacht Actie ZomerPRESENTje. Luxe zomerpakketten voor een gezin in Utrecht dat in armoede leeft en niet op vakantie kan. Jullie – kringen, gezinnen, vrienden – vullen samen een mooi pakket en brengen dit bij het gezin.

Wil je meer weten over armoede in Nederland, hoe dat voelt als je financiële problemen hebt en over de zomerpakketten? Kijk dan naar dit filmpje.

Hoe werkt het?
• Meld je zo snel mogelijk aan om een pakket te maken door te mailen naar diaconie@nk-utrecht.nl.
• Present levert mooie boxen bij de diaconie en geeft de gezinssamenstelling en wensen/ behoeften van het gezin door plus een vul-instructie.
• In week 26 kunnen de dozen opgehaald worden, hier krijg je een mailtje over als je je hebt aangemeld. • Het idee is dat je het pakket vult met duurzaam speelgoed, tegoedbonnen of tickets voor dagjes uit. Dat maakt dat er ook echt speciale zomeractiviteiten gedaan kunnen worden. Gezien de aard van het pakket, is het de bedoeling deze te vullen voor minimaal 250 euro. Mocht het niet lukken om voor 250 euro een pakket te vullen, probeer dan meer mensen in je omgeving te betrekken of vraag de diaconie een bijdrage te leveren van maximaal 75 euro.
• Het is mogelijk om één van de twee kaartjes die worden meegeleverd aan jullie pakket toe te voegen. Je hebt keuze uit:
a) een kaartje waarin je het ontvangende gezin uitnodigt voor een ontmoeting en dagje uit met (een deel van) jullie groep;
b) een kaartje met je gegevens. Dat geeft het gezin de ruimte jullie persoonlijk te bedanken middels een kaartje of telefoontje.
Kies de optie waar jullie je het meest prettig bij voelen. Het is uiteraard niet verplicht om een kaartje toe te voegen.
• Bezorg het pakket vóór 13 juli bij het gezin.

Wat zou het mooi zijn om op deze manier een stukje onbezorgdheid en veel plezier weg te geven! Schroom niet bij vragen de diaconie te benaderen. We horen graag van jullie!

Wat je ook interessant zou vinden