Mensen van Jezus: Anne

“De perfecte kerk bestaat niet. De kerk bestaat namelijk uit een groep imperfecte mensen. Maar als ik mij toch een perfecte kerk moet voorstellen, dan zou het er denk ik zo uitzien: iedereen zou gekend zijn en zich gezien voelen. We bidden veel en geven God alle ruimte om grote dingen te doen. We laten ons niet leiden door plannen die we op papier hebben gezet, maar leggen onze lege agenda’s bij God neer en vragen Hem om dingen op ons pad te brengen.”

“De Nieuwe Kerk is voor mij een rustpunt in de week. Ik voel mij veilig wanneer we als gemeente bij elkaar zijn voor God. Dan word ik stilgezet bij waar het om draait in het leven: het volgen van Jezus. De kringavonden zijn daarbij een mooie aanvulling, omdat we daar met elkaar kunnen sparren. Samen nadenken over wat de Bijbel over een bepaald thema zegt en sparren over hoe we dat in ons eigen leven kunnen toepassen. Maar ook eerlijk zijn over dat het moeilijk is om te leven zoals Jezus en dat dat vaak niet lukt. Samen bidden vind ik waardevol. We hebben als kring gebeden verhoord zien worden, dat is erg tof.

God is mijn fundament, absoluut. Ik hou veel van Hem en zie er naar uit om op een dag oog in oog te staan met Jezus. Begrijp me niet verkeerd, ik houd ook veel van dit leven. Maar als ik mij bedenk dat er ooit écht een dag komt dat ik Jezus ontmoet en écht dicht bij Hem zal zijn… dat er dan geen zonde meer in de weg staat, er geen pijn, verdriet en onrecht meer is… daar krijg ik tranen van in mijn ogen. Dat is de grootste hoop die er is.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.