Mensen van Jezus: Annemarie

“De eerste bewustwording van Jezus was op mijn 10e, 11e jaar. Het was tijdens een preek die ging over het lijden van Jezus, Zijn lijden voor jou persoonlijk. Dat raakte me toen enorm. Ik was een hoogsensitief kind. Echt intiem contact met mijn ouders heb ik als kind niet gehad, voelde me niet begrepen. Dat bracht met zich mee dat ik me eenzaam voelde. Er ontstond een sterk lijntje naar Jezus, door Hem werd ik wel gezien.”

“Verbondenheid met Jezus is een vanzelfsprekendheid voor mij. Ik ervaar soms meer dan andere mensen het kwaad dat aanwezig is in de wereld. Ik ben blij te weten dat Hij altijd nabij is en helpt.

Ik werk in de pleegzorg waarbij ik pleeggezinnen, pleegkinderen en hun ouders begeleid. Daar zie ik kinderen die veel meegemaakt hebben; verdriet, pijn en onmacht. Ook hier merk ik dat het belangrijk is dat mensen zich gezien voelen, zodat zij vervolgens het unieke en eigene van het kind kunnen zien. Of ik Jezus ook betrek in mijn werk? Soms, maar niet altijd hoor. Als ik dat doe, dan is dat in situaties waar ik het zelf even niet meer weet als begeleider. Dan bid ik in mezelf voor hulp of inzicht.

Laatst zat ik in een mediationgesprek tussen ouders en een pleegkind. Het was vooraf spannend welke kant het op zou gaan. Ik had zelf geen actieve rol, maar heb gebeden voor een positieve uitkomst. Het meisje kwam – tegen haar natuur in – voor zichzelf op in dat gesprek. Na afloop bleven de tranen bij haar stromen. Ik geloof dat situaties in beweging komen wanneer je ze bij Jezus brengt.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.