Mensen van Jezus: Arend

“Ik ging altijd wel naar de kerk. Ik ben opgegroeid in de Oud-Gereformeerde Gemeente. Daar kon ik het niet meer uithouden. Ik kon niet met de ‘uitverkiezing’ overweg. Na omzwervingen kwam ik in de Hervormde Kerk terecht.”

“Tijdens mijn studie zat ik een keer in de kerk. Het Heilig Avondmaal werd gevierd. Ik had echter nog geen belijdenis gedaan. Dat was wel belangrijk daar. De preek ging over Ezra. Dat ging erover dat er mensen waren die niet klaar waren om het Pesachmaal te vieren omdat ze onrein waren. Toen mochten de mensen op voorspraak van Ezra toch deelnemen omdat ze zich van harte bekeerden. Dat was voor mij een teken dat ik opgevat heb dat als je van God houdt, je naar het Avondmaal kunt gaan. Dat moment was als een bekering voor mij.

Als in de Nieuwe Kerk het Avondmaal wordt gevierd vind ik dat altijd heel mooi. Ook hoe dat hier in de gemeente gebeurt. Er wordt op gewezen dat als je van God houdt, je welkom bent. Het draait niet zo erg om formulieren en regels. Het verlangen staat voorop. Zo ken ik Jezus ook. Ik mag altijd komen. Altijd worden we weer uitgenodigd.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Daan Molenaar

Daan Molenaar is ouderling Eredienst en schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.