Mensen van Jezus: Bram

Wat ik een keer met God zou willen meemaken? Ik zou wel een teken willen krijgen. Dat gebeurt zelden natuurlijk, maar het lijkt me heel gaaf. Bijvoorbeeld dat ik ergens voor bid, en dat God dan precies geeft wat ik nodig heb. Echt zo’n moment dat je ervaart: God is hier.

Twijfel aan God of Jezus heb ik trouwens niet. Natuurlijk is het weleens lastig als ik bid en helemaal niets terugkrijg als antwoord. Maar als ik bij biologie hoor hoe een lichaam in elkaar zit, hoe elk orgaan weer een eigen proces heeft: daar móet toch iets achter zitten? God antwoordt misschien niet altijd, maar Hij is wel Iemand naar wie ik altijd toe kan gaan. Bij Hem kan ik rust zoeken, of vragen of Hij me wil helpen om goede keuzes te maken.

Kindernevendienst

Vanaf mijn geboorte zit ik al bij de Nieuwe Kerk, ik ben hier als baby gedoopt. Ik vind het mooi om te zien dat er zoveel nieuwe mensen komen. Dat zoveel mensen geloven, vind ik inspirerend. Wat ik zou veranderen als ik in de kerkenraad zou zitten? Het is jammer dat er nu te weinig mensen zijn voor de kindernevendiensten. Daardoor gaat het soms zelfs niet door. Ik weet ook niet precies hoe ik dat zou oplossen, maar het is wel erg belangrijk.

Zelf zit ik in de leiding voor de kindernevendienst van groep 1. Ik begon toen ik in de brugklas zat: de ene week had ik zelf kindernevendienst bij de Crackers en de andere week zat ik in de dienst. Het leek me eigenlijk veel leuker om dan bij de jongere kinderen te helpen, dus dat ben ik gaan doen. Ik begon als hulp – ik schonk bijvoorbeeld de limonade in en hield de kinderen stil. Inmiddels zit ik in de leiding. Ik geniet ervan om de kinderen een Bijbelverhaal te vertellen en met ze te knutselen. Bij de Crackers zit ik allang niet meer, maar bij groep 1 ben ik altijd gebleven.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden