Mensen van Jezus: Catharina

“Geloven is de leidraad voor mijn leven. De ene keer voel ik me dichter bij God dan de andere keer, maar ik probeer op Hem te vertrouwen en niet alles zelf alleen te willen doen. In de Nieuwe Kerk doe ik dat samen met anderen. Die saamhorigheid, en herkenning vinden bij anderen, vind ik belangrijk.”

“Een belangrijke geloofsles die ik leerde in mijn leven is dat ik altijd op God mag vertrouwen, ook al zijn de wegen die Hij met mij wil gaan, niet altijd de wegen die ik heb bedacht. Ik weet dat ik door pijn en verdriet heen, door Hem weer wordt opgericht. Hij draagt de Zegenkroon. Dat lied was voor mijn vader heel belangrijk in de weg van zijn ziekte naar zijn dood. Hij geloofde oprecht dat Jezus de dood heeft overwonnen toen Hij stierf. Daarin kunnen en mogen geloven is bijzonder. Helaas kan ik alleen dat lied daardoor niet altijd met droge ogen zingen.

Jezus is mijn Heiland, mijn baken, hoe zou Hij het doen, vraag ik me vaak af. Door Hem kom je bij de Vader, God. Jezus is genade. Uit ervaring weet ik dat het leven soms heel hard en te kort is. Daarom hoop ik door kleine dingen heen, zoals een glimlach of een woord, iets van het licht van Jezus aan anderen kan en mag laten zien. Geloven hoeft niet altijd groots te zijn.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.