Mensen van Jezus: Charlotte

“Soms, als ik verdrietig ben of zenuwachtig, ga ik bidden tot God of Hij me kan helpen. Dan merk ik dat het daarna goed komt. Toen we een keer op vakantie waren in Italië, moesten we een smal weggetje op. Dat was heel eng, want we konden uiteindelijk niet meer verder. Maar ook niet meer terug. Iedereen moest uit de auto, behalve papa. Hij probeerde heel voorzichtig achteruit te rijden. Toen ging ik bidden of dit wel goed zou kunnen komen. Gelukkig is het helemaal veilig afgelopen.

Verjaardag

Vandaag ben ik jarig! Ik ben 11 jaar geworden. Ik heb het zondag gevierd en er kwamen allemaal vrienden en familie. Maar als Jezus op mijn verjaardag zou komen, zou ik Hem niets vragen voor mezelf. Ik vind dat ik een heel erg fijn leven heb. Wel zou ik Hem vragen of alles goed kan gaan in de wereld en dat iedereen een fijn leven kan hebben.

Hoe ik het zou vinden als Hij op mijn verjaardag zou komen? Heel leuk. Dat heeft wel een reden. Mijn moeders moeder is overleden toen mama 16 of 18 was, ik weet het niet precies. Ik heb haar nooit gekend, maar ik heb wel een video van haar gezien en foto’s. Ze ziet er heel aardig uit. Als Jezus terugkomt op aarde, komt iedereen die dood was ook. Dan zou ik dus mijn oma zien. En dan is ook niemand meer ziek. Dat lijkt me wel heel erg leuk.

Kerkenraad

Ik vind de Nieuwe Kerk een hele leuke en gezellig kerk. De band is ook erg leuk, want ik vind het soms een beetje saai met alleen het orgel. De kindernevendiensten zijn ook erg leuk. Er zitten veel kinderen, je kan er veel lachen. Het is gewoon gezellig daar. Als ik in de kerkenraad van de Nieuwe Kerk zou zitten, zou ik als eerste regelen dat er weer koekjes komen na de dienst. De koekjes die we hadden vond ik erg lekker, maar ik zou ook een beetje afwisselen met de koekjes.”

Wat je ook interessant zou vinden