Mensen van Jezus: Claudia

“Met Jezus heb ik het idee dat ik nergens alleen voor sta. Ik ervaar erg Zijn aanwezigheid, als in Psalm 23 – de Heer is mijn herder. Daardoor denk ik dat ik best veel aankan in het leven. Zeker gezien de ziekte van mijn broer Mark. Terwijl hij na de middelbare school zijn identiteit verloor, kwam ik daardoor tot het besef dat ik bij Jezus moest zijn. Hij geeft wat je nodig hebt, ook al is het soms moeilijk iets uit handen te geven.

Identiteit

Ik ben toen op zoek gegaan naar christelijke vrienden. Via danslessen ontmoette ik een paar meiden die naar de kerk gingen en zo ging het verder. Vanaf dat moment ging mijn focus van ‘wat vinden anderen van mij en hoe lever ik de beste prestaties’ naar ‘God kijkt naar mij als een geliefd kind, ik mag zijn wie ik ben’. Ik voel mij vrijer in het leven staan, een stuk rustiger.

Mijn broer is het gaan zoeken in bovennatuurlijke boeken en is daarin verstrikt geraakt. Hij veranderde, kreeg boosaardige trekken. Het heeft ertoe geleid dat hij langdurig opgenomen is geweest in een instelling. Hij wilde niet meer leven. We hebben als gezin in die tijd ervaren dat God Mark heeft beschermd en ons heeft bijgestaan tijdens zorgelijke momenten. Ondanks alles weet ik dat God hem niet loslaat. We blijven bidden en hopen op herstel.

Christelijke films maken

Op mijn 21e ben ik naar de HQ school voor Bijbel en Kunst gegaan. Daar heb ik veel geleerd over mijn geloofsleven en acteren. Rollen zo neer te zetten dat het geen rol meer lijkt, maar echt. Dan komen verhalen ook meer binnen bij het publiek. Ik heb een sterke drang iets met het geloof te doen. Mijn droom is te acteren in christelijke films of series. Met film kun je betekenis geven aan waar het leven eigenlijk om draait. Dat mensen goed zijn zoals ze zijn. Ik zie het in mijn werk met psychiatrische patiënten. Jonge mensen die zich mislukt voelen. Ze komen dan vaak in een spiraal van negativiteit, een burn-out, of te veel willen doen om erbij te horen.

Ik geloof dat liefde en er voor elkaar zijn genezend kan werken. Dat je geen oordeel hebt, maar puur kijkt naar wie iemand is. Hoop is voor mij het belangrijkste. Ondanks moeilijkheden in het leven kan God wonderen verrichten en alles ten goede keren. Met een film of serie hoop ik deze boodschap te kunnen brengen aan anderen. Ik geloof echt dat geloof de enige bron is waar je ziel rust kan krijgen. Ideeën voor een filmscript pruttelen al.”

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.