Mensen van Jezus: Coralien

“Als wijkverpleegkundige werk ik regelmatig op zondag. Over het algemeen ga ik dus om de week naar de kerk te gaan. Als ik kan, kies ik daar ook bewust voor. Ik vind het fijn om Gods gemeenschap op te zoeken. Het spreekt mij erg aan dat ik in het geloof mag zijn wie ik ben. Dat ik mag weten dat God onvoorwaardelijk van mij houdt. God is liefde.”

“Die kennis probeer ik ook mee te nemen in het dagelijks leven: door een liefdevolle bril naar de mensen om mij heen kijken. Niet direct oordelen, maar écht kijken naar een ander persoon. Tegelijk is dat ook wat ik de Nieuwe Kerk wens: dat we elkaar mogen liefhebben als onszelf. En er op die manier mogen zijn voor onze directe omgeving én onze stad. Ik denk dat een van mijn favoriete bijbelteksten – Efeze 2 vers 10, mijn belijdenistekst – daar goed op aansluit. In de Bijbel in Gewone Taal lees je: ‘God heeft nieuwe mensen van ons gemaakt. Want door Jezus Christus zijn wij mensen geworden die goed leven. Dat was Gods bedoeling, daarvoor heeft hij ons bestemd.'”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.