Mensen van Jezus: Evelien

“Ten diepste blijft het een vraag of God bestaat, dat is zo groots en niet te vatten. Het is een keuze. Ik kies ervoor te geloven dat God bestaat en bij mij is. Ik merk dat Hij, als liefhebbende Vader, het goede met mij voor heeft. In alles wat ik meemaak. Tot voor kort bad ik altijd tot God, de Vader. Het was eigenlijk nooit in mij opgekomen om naar Jezus te bidden. Dit besefte ik bij de Alpha waar ik aan mee heb gedaan. Daar gaat het ook over je persoonlijke relatie met Jezus.”

“Ik zoek op internet, lees boeken over Jezus. Het zingen van gospel vind ik fijn. Mooi vind ik liederen met zinnen als ‘You don’t have to worry’ of ‘I trust You’. Mijn geloofsleven raakte uit balans toen ik ging scheiden. Wat Jezus daarover zegt in de Bijbel is raak. Ik moest wel nadenken en diep gaan over wat het voor mij dan betekent. Ik ben veel gaan bidden, Bijbel lezen, de Alpha gaan doen. Ik hoorde een preek van ds. Lydia Kansen over dat Jezus niet veroordeelt, maar juist genade is. Dat kun je niet zelf verdienen.

De uitspraken van Jezus, ik ken de verhalen wel. Maar de diepere laag erachter, daar ben ik nieuwsgierig naar. Wat Hij echt zegt, waarom en wat betekent het voor mijn leven. In de Bijbel zegt Jezus: ‘Wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien.’ Elke dag neem ik bewust de beslissing Hem te volgen, om God beter te leren kennen, hoe God werkt.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.