Mensen van Jezus: Evert

“Jezus volgen betekent dat ik mag weten dat Hij voor ons geleden heeft 2000 jaar terug. Dat we op Hem mogen vertrouwen, wetende dat wat Hij heeft gedaan genoeg is. Ik hoef niet meer te presteren om het voor God goed te doen. Wat Hij wel vraagt is te leven als Jezus. Mensen liefhebben, geduldig zijn, niet snel oordelen.”

“Het zijn gaven die je krijgt om dat te kunnen doen. Hoe meer je leeft als Jezus, hoe meer je God er een plezier mee doet. Het is geen voorwaarde om bij God te mogen horen. Ik zie het meer als cadeautjes om te gebruiken. Een startpunt voor een dialoog met mensen en hen daarmee op waarde te schatten.

Ik ben God dankbaar voor wat mij toekomt. Mijn vrouw Laurine bijvoorbeeld, hoe we elkaar ontmoet hebben, dat we getrouwd zijn. Met de kennis van nu weet ik dat God daar sturing in heeft gehad. Een relatie dacht ik namelijk niet nodig te hebben. Mijn leven was prima zo. Op advies van mijn zus gaf ik eraan toe een keer met Laurine af te spreken. Het was echt leuk de eerste keer en het werd alleen maar beter. Zij heeft mij geholpen om te groeien in geloof. We gingen samen vaker naar de kerk. Dat sloeg ik voorheen regelmatig over als ik een feestje had of naar het voetbal ging. Ook bracht Laurine mij op het spoor van bidden. Hardop bidden, maar ook stiltes durven laten vallen, luisterend wat tot je komt.

In een preek van ds Dirk de Bree heb ik God rechtstreeks tot mij horen spreken. Het ging over het zaadje dat sterft in de grond dat moet groeien. Het kwam er op neer een keuze te maken, en God er niet zomaar even bij te doen. God is niet ‘on demand’ wanneer het jou uitkomt. Het was een helder inzicht over mijn voorgaande jaren van weifelend geloof. Ik zat op dat moment in het belijdenistraject, voor mij hielp die preek om echt de keuze te maken en overtuigend belijdenis te gaan doen.

Laatst op m’n werk hadden we het over relaties en het hoge % aan scheidingen. Ik deelde spontaan dat onze kerk faciliteert om aan je relatie te blijven werken. Ik heb zelfs voorgesteld aan een collega om ook eens mee te gaan naar Marriagehood. Ik ben niet het type om bij elk gesprek op m’n werk Jezus te benoemen, maar mijn collega’s weten dat ik christen ben.”

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.