Mensen van Jezus: Gerard

“Jezus ervaar ik als een kompas voor de keuzes in mijn leven. In deze lijdenstijd denk ik na over Zijn offer en de vrijheid die Hij geeft. Jezus is de bron van wat wij het christendom zijn gaan noemen. De essentie van mijn geloof in Hem krijgt vorm in mijn dagelijkse keuzes. En al die dagelijkse keuzes samen geven je leven richting.”

“Jezus leert ons paradoxale keuzes te maken, door je eigen natuurlijke reflexen heen te breken. Zoals de les dat je het leven wint als je het verliest vanwege Hem (Lukas 9). Dat lijkt heel abstract, maar het kan heel concreet worden. Deze uitspraak van Jezus hebben we samen uitgekozen voor onze bruiloft. Je hebt allebei je eigen leven. Daarvan lever je gevoelsmatig in als je trouwt. Maar als je samen verder gaat win je veel meer en komen we allebei meer tot bloei.

Door Jezus te volgen krijg je vrijheid – ook zo’n paradox. Goed omgaan met deze vrijheid is lastig. Regelmatig moet ik me afvragen of ik niet te afhankelijk ben van bezit, werk of andere dingen waar je erg mee bezig kunt zijn. Jezus zet me op het goede been, waar ik van nature geneigd ben op het verkeerde been te staan. Ik zeg niet zo makkelijk ‘Jezus is mijn vriend’. Maar Hij geeft wel mijn leven richting; in goede tijden, maar ook in tijden van pijn, tegenstrijdigheden en spanning.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden