Mensen van Jezus: Hanneke

“Jezus is voor mij als een vriend. Hij is betrouwbaar, geeft mij rust. Die rust ervaar ik doordat Hij, wat ik ook doe (of juist niet doe…) er altijd zal zijn. Ik kan Hem aanroepen en op Hem terugvallen. Natuurlijk niet face to face. Ik heb wel eens bedacht hoe het zou zijn als ik Hem niet zou kennen. Dat kan ik mij nu echt niet meer voorstellen.

Een prachtig lied van Hillsong zegt: ‘My sin was great, Your love was greater. What could separate us now?’ Ja, Zijn liefde overwint alles. Jezus zie ik ook als de verbinding tot God. Ik denk dat ik Jezus echt ervaar als de man die op aarde is geweest. Dat maakt Hem voor mij tastbaar, toegankelijker. Bij lastige dingen in mijn leven ga ik naar Jezus. Soms voel ik mij kwetsbaar als zangeres van de muziekgroep, het goed willen doen op dat podium. Maar het gaat niet om mij of de band. Het gaat om samen zingen voor God, Zijn aanwezigheid te ervaren. Ik bid dan via Jezus tot God of zoek in de bijbel naar antwoorden en voorbeelden hoe Jezus het op aarde deed. Ontmoetingen met Jezus? Dat zit ‘m in de simpele momenten. Dat ik bijvoorbeeld op de bank zit te lezen en wordt stilgezet bij een tekst. Daar kan ik dan weken op terugvallen. Het is wel dat ik er moeite voor moet doen, tijd in moet steken. We hebben net een verhuizing achter de rug. Dan ben ik minder met die kleine stille momenten bezig en mis ik het eigenlijk wel. Zeg maar de diepere laag in je leven. De rust en vrede te ervaren dat Hij altijd bij je is.”

Luister hier naar “What a Beautiful Name”, van Hillsong.

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.