Mensen van Jezus: Hans

“Dat ik een kind van God ben is voor mij de grondslag van mijn geloof. Hij laat zich kennen als hemelse Vader door heel de bijbel heen, Zijn liefde. Een aanrader dus om de bijbel te lezen. Het is echt indrukwekkend als je beseft hoeveel vertrouwen God in ons heeft, en geduld ook. Dat geeft vrijheid die je tegelijkertijd niet kapot wilt maken. Dat hoop ik ook aan mijn kinderen over te kunnen brengen.”

“Door met God bezig te zijn ga je situaties in je leven door Zijn ogen bekijken. Dat gaat dan vanzelf merk ik, al zou ik wel meer tijd met God willen doorbrengen. Om te luisteren wat Hij mij te zeggen heeft, ook voor zelfreflectie. De drukte van mijn werk en gezinsleven slokken mij best op.

Afzwemmen

Ik probeer rechtvaardig en eerlijk keuzes te maken. Minder waarde te hechten aan aardse maatstaven als presteren, eigen gerichtheid, of meelopen met de rest. Dat zet dingen wel eens op scherp, op het werk bijvoorbeeld. Soms lukt het niet trouw te blijven aan mijn principes, daar ben ik dan wel nuchter in. Laatst had een van mijn kinderen op zondag diploma afzwemmen. Liever hou ik de zondag als rustdag in ere. Maar die bewuste zondag zat ik ‘s ochtends God te lofprijzen in de kerk en ‘s middags trots ín het zwembad bij het afzwemmen van mijn zoon.

Jezus observeren

Ik ben meer met God bezig dan met Jezus. Waarschijnlijk komt dat door dat gevoel van ‘geliefd kind te zijn van God’. Maar Jezus is natuurlijk essentieel in het evangelie. Ik ken zo’n beetje alle verhalen. Zijn onderwijs maakt ook zichtbaar wat God van je vraagt. Jezus laat Zacheüs niet in de boom zitten, maar gaat met hem mee. De overspelige vrouw straft Hij niet, Hij laat haar in haar waarde. Je gaat hierdoor met andere ogen naar situaties in je eigen leven kijken, meer liefdevol, omdat je weet dat ieder mens is als jij. Jezus volgen? Ik heb er wel eens mijn gedachten over laten gaan. Als ik ten tijde van Jezus geleefd had, zou ik niet van plek naar plek met Hem meereizen denk ik. Wel zou ik gaan kijken wat Hij te vertellen had. Op wat afstand waarschijnlijk.

Geluidsman

Dankbaar ben ik voor alle zegeningen. Mijn vrouw heb ik hier in de kerk leren kennen, we hebben drie kinderen, ik heb werk dat ik leuk vind. In mijn vorige woonplaats heb ik tienerwerk bij de kerk gedaan, mooi om te doen en vooral gezellig. Heb zelfs als ‘Petrus’ opgetreden tijdens een dorpsevenement. Sinds een tijdje ben ik geluidsman in de Nieuwe Kerk. Dat was totaal nieuw voor mij. In de basis niet moeilijk, maar het vraagt wel een nauwkeurig gehoor en technische kennis om de geluidskanalen goed op elkaar af te stemmen. Een pieptoon als de dominee begint te preken wil je niet te vaak horen zeg maar.”

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.