Mensen van Jezus: Henk Jan

“Ik denk dat ik zonder Jezus geen doel heb om voor te leven. Er was een punt dat ik weer terugkwam bij geloven in God en in Jezus omdat ik merkte dat het zonder Jezus allemaal niet zoveel uitmaakt. We kunnen hier rondlopen en een leuke 80 jaar proberen te hebben, maar wat is dan de waarde van een mensenleven? Wat is de waarde van mijn leven? Waar leef ik voor?

Jezus biedt een soort radicale waarde op het leven van de mens. Hij vraagt ons, misschien tegen onze natuur in, anders te zijn door ons eigen leven en dat mensen om ons heen serieus te nemen. Dat vind ik het mooist aan Hem. Hij kiest zo radicaal voor mijn leven en roept mij op dat ook voor de ander te doen. Er valt heel veel te zoeken en veel te vinden in deze wereld. Maar ik ken geen plek of persoon waar ik dít kan vinden.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden