Mensen van Jezus: Henkjan

“Als ik kijk naar Jezus op aarde en vervolgens naar mezelf, maakt me dat nederig. Zoveel Jezus is er ook weer niet. Dat is misschien juist het wonder. God geeft nederigheid op een positieve manier. Dan sta je ineens als klein mens tegenover een prachtige God die ons kracht en liefde en veel bijzondere dingen geeft waarvan je weer mag uitdelen.

Ergens in het Bijbelboek Psalmen staat – ik ben nooit zo goed in exacte citaten – niet trots is mijn hart. Ik streef niet naar wat te groot is voor mij (Psalm 131, red.). Dat spreekt me aan. Tegelijk geloof ik dat God door mij en ons allen heen grootse dingen wil doen. Hierbij moet ik sterk denken aan mijn studententijd. In die tijd was ik erg op zoek naar wie ik nou eigenlijk ben. Ik zocht het op allerlei vlakken. Studentenvereniging, disputen, sport, uitgaan. Daar vond ik het niet. Uiteindelijk heb ik Jorien leren kennen. Ik ervaar haar echt als godsgeschenk. Hoe zij onvoorwaardelijk van me hield. Ze zag iets in mij dat ik zelf nooit had durven vermoeden. Al die waardering waarnaar ik op zoek was, vond ik in haar. Maar zij zag mij wel écht. Dus niet als dat vooraanstaande verenigingslid. Zij keek daardoor heen en toch zag ze nog iets moois. Daardoor ontstond veel kwetsbaarheid bij mij. Juist daarin bleef ze heel dichtbij me. Dat ervaar ik als een gave van God. Ik denk ook dat God door mensen – in ons geval door Jorien – werkt. Zo heeft Hij mij laten zien dat ik er mag zijn en dat ik waardevol ben.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden