Mensen van Jezus: Hielke

“De ene keer lukt het mij beter Jezus te volgen dan de andere keer. Jezus zegt dat als je hem wilt volgen, je alles op moet geven. Dat je je kruis op je moet nemen en dergelijke. Hij doet nogal stevige uitspraken. Jezus navolgen vraagt dus nogal wat van je. Vroeger was ik daarin veel wettischer, maar dat was niet vol te houden. Ik heb in de loop der jaren geleerd dat het gaat om je hart, niet zozeer om het doen als regel of gebod op zich. Jezus lijkt mij ook altijd wel weer aan te spreken op de spanning tussen een comfortabel leven en je leven op te offeren.”

Dat is ook waarom we thuis een soort ‘klassiek’ huishoud-model hebben. Ik ben kostwinner, mijn vrouw is er voor de kids en heeft tijd en ruimte om er voor mensen uit de buurt te zijn. Dat geeft rust thuis, maar soms ongemak omdat je niet alles kunt kopen wat je zou willen. En dat leert weer afhankelijk te zijn van God.

Samen met een aantal christenen uit verschillende kerken komen we geregeld bijeen om samen te eten, te bidden of gewoon samen te leven. Met die groep kunnen we er ook zijn voor mensen die dat nodig hebben. Soms zijn dit mensen uit de buurt, maar recent kreeg 1 persoon uit de groep zelf te maken met een crisis in zijn gezin. Dan merk je hoe mooi het is om als groep eromheen te kunnen staan. Zowel praktisch (kinderen opvangen, maaltijd maken) als moreel. Het is een mooie manier om het lichaam van Christus te zijn. Ik geloof ook sterk dat mensen aan elkaar gegeven zijn om het geloof uit te leven. In m’n eentje lukt me dat slecht.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.