Hugo Twigt

Mensen van Jezus: Hugo

“Nog steeds vind ik het lastig om mij helemaal over te geven aan God en Jezus intensief bij mijn leven te betrekken. Ik wil nog heel graag zelf aan de touwtjes trekken.”

“Ik ben een echte denker en groeide op in een streng gelovig gezin. “Zeker weten” paste beter bij mij dan “geloven”. Ik wilde mijn leven liever zelf invullen en richting geven. Daar had ik God niet persé bij nodig.

Na mijn echtscheiding, op mijn 32e, ging ik weer op zoek naar God. Ik voelde me intens verdrietig en ben mezelf pijnlijk hard tegengekomen. Ik had een dochter en zoontje waar ik enorm veel van hield. Ik zat diep in de shit, maar ging op een gegeven moment toch weer eens naar de kerk. Uiteindelijk vond ik, samen met mijn huidige vrouw en onze kinderen, de Nieuwe Kerk. Een plek waar ik mezelf kan zijn, rust vind.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in “bijna dood ervaringen”. Vijf jaar geleden gebeurde een voorval tijdens de New Wine Zomerconferentie. Onze zoon bleek een ernstige allergie voor bepaalde noten te hebben en hij verloor het bewustzijn. Hij lag in mijn armen en ik voelde het leven uit hem gaan. Dat was een intense ervaring voor mij als vader en ons als gezin. De mensen die er omheen stonden waren aan het bidden. Er ging een enorme kracht van uit. Voordat de ambulance arriveerde was hij weer terug bij kennis. Het is helemaal goed gekomen. Deze ervaring heeft ons als gezin enorm bepaald bij de kwetsbaarheid van het leven, maar ook de grootheid van God. Wij geloven dat we onze zoon door gebed en een wonder hebben teruggekregen. Hij vertelde later dat hij in de verte licht en donker had gezien en mensen die hem riepen. Dat hij onderweg was naar een licht, in mijn beleving: het Licht.

Nog steeds vind ik het lastig om mij helemaal over te geven aan God en Jezus intensief bij mijn leven te betrekken. Ik wil nog heel graag zelf aan de touwtjes trekken. Maar ik weet dat, hoewel ik soms ver bij Hem vandaan ben, Hij altijd dichtbij mij blijft en nooit loslaat. Wat er ook gebeurt en wat mij ook overkomt.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.