Mensen van Jezus: Inge Loes

“Het liefst ga ik iedere zondag naar de Nieuwe Kerk. Daar vind ik God, zie ik mijn vrienden en word ik gevuld met de Heilige Geest. Maar een christen ben ik natuurlijk niet alleen op zondag. Ik probeer alle dagen van de week dát te doen wat God van mij vraagt. Juist in lastige situaties helpt mij dit liefdevol te reageren en niet ‘als mens’.”

“Het is fijn om te weten dat ik niet alleen sta in mijn geloof. En hoe zwaar situaties soms ook zijn, er is een antwoord; dat steunt mij enorm. In mijn vrije tijd zing ik in het koor Hatikwa. Altijd weer zijn er liederen die mij ontroeren. Bijvoorbeeld ‘How He Loves Us’, van John Mark McMillan. ‘So heaven meets earth like a sloppy wet kiss, and my heart turns violently inside of my chest’, zingen we dan. Dat zie je toch meteen voor je?

Zingen is voor mij erg belangrijk. Afgelopen november overleed mijn vader. Ik was erbij en het was heftig en emotioneel. De volgende morgen bedacht ik me dat hij bij God is. Hij is feestelijk ontvangen en mocht aan tafel met Onze Vader. Dit gaf mij zoveel vreugde dat ik lofprijzingen ben gaan zingen. Elke keer als ik mijn vader mis, bedenk ik me waar hij is en geeft me dit rust. Hij hoeft nooit meer te lijden, fantastisch! Ik was toen en ben nu, erg blij dat ik God mag kennen, dat ik mag weten waarvoor we leven en dat ik daar mijn kracht uit mag halen. God laat nooit los, ook niet als ik door het diepste dal ga.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.