Mensen van Jezus: Inge

“De manier waarop God mij inspireert is ‘het maken van mooie dingen’. Ik ervaar het als reflecties van God, mijn creatieve uitingen. Hoe ik foto’s maak en schrijf, of de social media uitingen voor de Nieuwe Kerk. Tolkien verwoordt het prachtig in een van zijn gedichten, dat mensen deelscheppers zijn.”

“In de natuur mag ik graag zijn. Ik kan uren wandelen en dan van alles zien. Hoe ingenieus iets in elkaar steekt, hoe mooi iets is. Zoals van de week, dan loop ik vroeg in de ochtend in Amsterdam. De kleuren van de lucht, ik voel dan zo sterk in mij: ‘Wauw, dit wil ik delen, kijk eens jongens hoe mooi dit is.’ Dat komt denk ik van God. Ik vind het ook leuk mensen te fotograferen, om ook in elk mens de schoonheid te zien.

De sprookjes van Tolkien spreken mij aan. Het zijn (ook) manieren om je dichter bij God te brengen. Jezus vertelde de waarheid in gelijkenissen. Niet altijd meteen duidelijk en direct, maar meer in beelden. Dat is wat Tolkien ook doet in The Lord the Rings. Wat is goed, wat is kwaad. Het zit in de kracht van het verhaal, net als in bijbelverhalen. Tolkien schrijft in een van zijn gedichten over het ultieme Licht. Waar wij als (gebroken) mensen met elkaar tinten licht van zijn. Dat vind ik een indrukwekkend beeld.

Ik vind het mooi dat God ons heeft gemaakt en dat wij door Zijn maakkracht ook iets kunnen maken wat anderen weer raakt. Dat jij zelf dus ook een scheppende kracht bent. Ik denk dat Jezus een zichtbaar beeld voor ons is om God beter te begrijpen. Door proberen te leven zoals Hij deed kun je groeien als mens naar hoe God jou heeft bedacht. Dat is voor ieder mens verschillend. Dat vind ik ook het mooie van het evangelie, dat je mag blijven groeien elke dag weer opnieuw. Ik denk dat God mij heeft gemaakt als iemand die op een enthousiaste manier dingen ziet en kan delen. Daar ben ik achter gekomen door erover te praten met mensen om mij heen, bijvoorbeeld op mijn kring. Daarnaast probeer ik liefdevol te zijn naar de mensen om mij heen, geduldig te zijn.

In de Nieuwe Kerk voel ik mij thuis. Ik zou zo mijn ongelovige vrienden hier mee naar toe nemen. Vanwege een nieuwe werkplek van Joshua, mijn man, gaan we volgend jaar weg uit Utrecht. Dat vind ik best jammer, dit hier achter te laten.“

Een gedeelte uit het gedicht van Tolkien, ‘Mythopoeia’:
Man, subcreator, the refracted Light
through whom is splintered from A single White
to many hues, and endlessly combined
in living shapes that move from mind to mind.

// MENSEN VAN JEZUS is elke twee weken een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.