Mensen van Jezus: Iris

“Ik ben niet gelovig opgevoed. Mijn opa ging vroeger wel naar de kerk. Ik ging weleens mee. Ik weet nog dat ik het indrukwekkend vond dat al die mensen samen kwamen, maar besef van God had ik nog niet.”

“Tijdens een nare periode in mijn leven kwam ik in gesprek met een toenmalig collega. Hij bracht geloof en de Bijbel ter sprake. Ik werd nieuwsgierig. Een paar gesprekken volgde, maar ik was nog niet overtuigd.

Toen mijn opa twee jaar geleden overleed, kwam in de rouwdienst zijn geloof sterk naar voren. Ik besefte me toen pas hoeveel het geloof voor hem betekende en wat hij voor de kerk deed. Ik vond dat zo prachtig dat ik zei: dit wil ik ook! Toen ben ik me gaan verdiepen in het christelijk geloof. Samen met mijn vriend heb ik Alpha-cursus gevolgd in de Nieuwe Kerk. Wat een mooie dingen heb ik daar geleerd! En wat een prachtige mensen!

Ook liet God mij persoonlijk zien welke dingen in de weg stonden om Hem te volgen. Met een gebed heb ik afscheid genomen van mijn verleden en God op de troon van mijn leven gezet. Niet al mijn vragen kunnen beantwoord worden. Het is vooral een gevoel. Ik voel me geliefd door God. Ik voel me een dochter. Met mijn doop wil ik mijn hart laten spreken en op deze manier echt bij God horen.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden