Mensen van Jezus: Jaap

“Het uitgangspunt van mijn geloof is dat Jezus overwinnaar is. Hij heeft de strijd gestreden en het Goede Nieuws is: het is volbracht. Wat er ook gebeurt, wie we ook tegenkomen, de uitkomst van de strijd is bepaald. Dat betekent niet dat het gemakkelijk gaat. We zijn volgelingen van Jezus. Dat betekent ook dat er strijd en lijden is. Dit is natuurlijk wat Jezus deed in het groot, maar wat hij deed in het klein.”

“Laatst werd ik geïnspireerd door Shane Claibourne (Christelijke Amerikaanse auteur en activist, red.). Hij zei: als we nou eens gaan doen wat Jezus zei, dan krijgen we een hele bijzondere groep christenen. Er zit zo’n liefde in Jezus woorden voor ieder mens. Dat wil ook heel graag. Jezus zegt in Johannes 14 dat we nog grotere dingen zullen doen dan hij. Het staat in de Bijbel, dus die belofte is er. Daar mogen we dus naartoe groeien.

Ik denk dat er drie dingen zijn die kunnen helpen om dit verlangen meer werkelijkheid te laten worden. Het begint met fascinatie voor Jezus en in zijn nabijheid zijn. Zijn liefde voor mij en de ander moet ik elke dag weer ‘aantrekken’. Vervolgens zit het voor mij in de gemeenschap met mensen die Jezus willen volgen, zoals op Bijbelkring of triade. Dit zijn plekken waar je jezelf mag zijn, je zonden belijden, eigenlijk voor alles. Tenslotte: probeer het maar eens. Een van de opdrachten van ons Bijbelstudiemateriaal ‘Umoja’ was: ‘maak een gebedswandeling door je wijk’. Nou, dan moeten we dat maar gaan doen. Ga oefenen en kijk gewoon wat het je brengt.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden