Mensen van Jezus: Joost

“Poeh, daar vraag je nog eens wat. Geloof betekent voor mij ontzettend veel. Dat is ingegeven door een intensieve periode in het leven van Sanne – mijn vrouw – en mij en het krijgen van kinderen. Geloven heeft voor mij te maken met je veilig weten, je zorgen bij God neer te mogen leggen. Daarin berusting te ervaren. En Jezus is dan degene die het zeg maar aards maakt. Hij heeft tenslotte als mens hier rondgelopen, terwijl hij ook God is. Boeiend eigenlijk hè. Het nieuwe testament met alle verhalen spreekt mij dan ook het meest aan. Wat Jezus de mensen leerde, vertelde over het leven, Zijn aansporing om te bidden, om het goede te doen. En dat dan weer ingegeven door God.

Ik werk in het bedrijfsleven en dan maak ik wel eens de vergelijking dat Jezus op aarde de marketeer was van het grote plan van God in deze wereld. Jezus is er nu niet meer natuurlijk en daarvoor in de plaats is de heilige Geest die je helpt, je gedachten vormt. Misschien heb ik dat wel heel sterk meegemaakt bij de start van mijn relatie met Sanne. We waren 21 jaar toen bleek dat kinderen krijgen voor ons niet eenvoudig zou zijn, sterker nog, een hele kleine kans. Daar sta je dan, student nog, willen reizen, de wereld zien. De andere kant van de medaille was te kiezen voor elkaar en de kinderwens. Daar zijn we voor gegaan. Met heel heel veel gebed, ziekenhuis in en uit, onderzoek hier en daar. Acht jaar lang elke maand kijken of het gelukt was, op de natuurlijke manier. Sanne had er veel verdriet over. Eigenlijk was ik zelf niet zo heel erg met geloof bezig. Ergens wist ik dat het goed zou komen. Ik weet nog precies het moment dat Sanne belde dat ze zwanger was – van onze dochter Carlijn – ik was toen in het buitenland. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar een kerk, en zijn we lid geworden.

Natuurlijk twijfel ik ook wel eens, daar ben je mens voor. Zeker als er onbegrijpelijke dingen gebeuren, ook in de wereld. Ik blijf dan vooral bidden, volhoudend. Ook grijp ik dan terug naar die intensieve tijd in ons eigen leven. Waarom het zo lang duurde weet ik niet, maar dat het goed zou komen voelde ik heel sterk.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.