Mensen van Jezus: Jos

“Het is bevrijdend dat God alles van mij weet. Dat zorgt ervoor dat ik zonder masker in de kerk kan zitten. God accepteert mij zoals ik ben en ik mag er vanuit gaan dat Zijn kerk dat ook doet.

Tegelijk vind ik dat de kerk activistischer mag zijn. De kerk heeft een voorbeeldfunctie, op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld. Het kan écht niet dat je als kerk niet handelt naar het evangelie. Als je verlossing preekt, mag je koffie niet bijdragen aan de uitbuiting van boeren en mogen je beleggingen niet de wapenhandel steunen. Dat contrasteert enorm. Daar moet de kerk uitgesprokener in zijn. In de Nieuwe Kerk maken we hierin gelukkig al mooie stappen, kan ik zeggen als lid van de duurzaamheidscommissie.

Als christenen mogen we meer prikkelen dan we nu doen. Niet alleen “die lieve christenen” willen zijn, maar ook de luis in de pels bij bijvoorbeeld autoriteiten. Ik wil dat we stáán voor het Evangelie. Soms word ik op mijn werk aangesproken als christen en dan komt de connotatie ‘hypocriet’ snel om de hoek kijken. Dat moeten we voorkomen. Laten we onze levens zó inrichten dat we puur en eerlijk zijn. De kerk moet daarin aansporen.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.