Mensen van Jezus: Joshua

“Vorig jaar overleed mijn vader aan darmkanker. Tijdens zijn ziekte vertelde hij dat, bij het afbrokkelen van aardse zekerheden, je teruggeworpen wordt op God alleen. Hierdoor kwam Jezus steeds ‘scherper in beeld’, en werd Hij steeds kostbaarder voor mijn vader. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren. Ik heb het afgelopen jaar golven van verdriet en ook van grote vragen gehad – nog steeds – maar God heeft mij gedragen en ik heb Zijn troost, rust en overwinning concreter dan ooit gevoeld.”

“Ik ben een van de bandleiders in de Nieuwe Kerk. Muziek helpt mij om wat ik met woorden weet, ook te voelen, en wat ik voel ook in woorden uit te drukken. Muziek is voor mij de beste manier om dankbaarheid of vreugde of verdriet te uiten, maar het doet meer: regelmatig zijn er perioden waar ik een troostvolle boodschap kan horen of lezen, en het vrij weinig met me doet – waarna dezelfde boodschap vervolgens met een lied wél stevig binnenkomt. En: ik heb er gewoon altijd ontzettend veel plezier in om met anderen muziek te maken.

Mijn steentje bijdragen vind ik waardevol en meestal leuk – maar ik vind het ook vanzelfsprekend: het lichaam van Christus ben je met z’n allen, en iedereen heeft iets moois bij te dragen. We hebben elkaar allemaal nodig!”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.