Mensen van Jezus: Kamla

“Bij alles wat ik doe, probeer ik Jezus te betrekken. Als ik ’s ochtends wakker word, dank ik voor de nieuwe dag en bid ik om Zijn leiding. Wat mijn bezigheden ook zijn op een dag, ik weet dat ik gered ben door het bloed van Jezus. Van het begin tot het einde van de dag wordt er voor me gezorgd. Hij draagt, behoedt, voedt en kleedt me. Dat vind ik zo’n troostende gedachte! Niemand anders kan mij dat geven.”

“Dat ervaarde ik laatst heel concreet toen ik struikelde. Ik liep op de promenade vlakbij het Van Gogh-museum in Amsterdam – er was veel te zien en daardoor zag ik een hoge drempel over het hoofd. Ik struikelde behoorlijk, maar ik viel niet. Het leek wel of iemand mij opving. Als je wandelt met Jezus, wordt er voor je gezorgd.

Ambassadeur

Ik ben kortgeleden ziek geweest en toen heb ik een ziekenhuisopname gehad. Op de bezoekuren na ben je alleen. Toch kun je je dan nog verblijden in de Heer. En dan denk ik: er zijn mensen die veel erger meemaken, maar die God niet kennen. Waar kunnen zij op terugvallen? Hoeveel meer angsten zullen zij ervaren?

Daarom bid ik vaak: hoe kan ik dit delen met anderen? Want door gebed kan de Heer ons voorbereiden om ambassadeur van Jezus te zijn. Hij heeft zoveel liefde. Hij is zo zachtaardig. Hij is de Allerhoogste en kan mensen een nieuw leven geven.

Nieuwe Kerk

Anderhalf jaar geleden kwam ik in Utrecht wonen. Via internet vond ik een kerk vlakbij mijn huis: de Nieuwe Kerk. Ik ben naar een informatieavond voor nieuwe mensen geweest, maar daarna bleef ik weg… Ik miste een weerspiegeling van Utrechts multiculturele samenleving in de Nieuwe Kerk. In Amsterdam ging ik ook naar de kerk (de Maranathakerk in Amsterdam-West) en daar kwamen mensen uit allerlei landen.

Toch ben ik 3 à 4 maanden later weer teruggekomen naar de Nieuwe Kerk, want het verlangen bleef om samen de Heer groot te maken. Het was even wennen, maar ik voel mij hier wel thuis door Gods genade en liefde. Inmiddels heb ik mij aangemeld als lid. Ik ga naar de kerk omdat ik het woord wil horen, omdat ik met andere gelovigen de Heer wil aanbidden. We zijn allemaal mensen, op zoek naar de liefde van de Heer. Uiterlijk zijn we natuurlijk verschillend, maar in de Heer zijn we één.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke twee weken een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden