Mensen van Jezus: Karin

“Wie is Jezus in mijn leven? Een goede en lastige vraag. Eigenlijk heeft Jezus pas sinds de laatste jaren veel meer betekenis gekregen in mijn leven. Ik ben als kind gedoopt, maar verder ben ik niet gelovig opgevoed. Ik ben pas later tot geloof gekomen. Toen ik tot geloof kwam, was ik nog niet met Jezus bezig. Ik was veel meer met God en de Heilige Geest bezig omdat ik daar geen beeld bij had. Dat was ongrijpbaar voor mij en dat vond ik prettig.”

“Ik ben een ‘ongelovige Thomas’. Ik moet eerst zien, dan geloven. Ik twijfel daarom ook best vaak. Daarom vind ik het heel boeiend om mij goed te verdiepen in het geloof, in God en ook in Jezus. Ik heb een paar jaar theologie gestudeerd en pastorale vakken gevolgd. Daarnaast lees ik ontzettend veel en werk ik ook bij de Protestantse Gemeente Utrecht. Ook vind ik het prettig om iedere week naar de kerk te gaan, een kring te volgen, mee te zingen met christelijke liederen en elk jaar naar Taizé te gaan. Bij Taizé komen bijvoorbeeld zo’n 6000 mensen bij elkaar om meer verbinding met God en Jezus te krijgen. Al die mensen bij elkaar, dat is mijn bewijs! Ik heb mensen om mij heen nodig om te blijven geloven. En zo heb ik ook Jezus leren kennen.

Jezus is voor mij een intrigerend voorbeeld! Ik vind het mooi hoe Hij in het leven stond. Hoe hij met mensen omging op aarde. Mijn geloof gaat met vallen en opstaan. Het lukt mij niet altijd om de lieve vrede te bewaren of het juiste pad te kiezen. Jezus is daarin mijn leidende hand. De tijd rond Pasen is daarom het meest bijzonder voor mij. Elk jaar weer leer ik meer over Jezus en realiseer ik mij steeds beter wat Hij voor ons heeft gedaan. Ik haal daar kracht uit. Zoals we ook vaak bij Taizé zingen, de woorden van Jezus: ‘In manus tuas Pater, commendo spiritum meum’ – ‘Father, into your hands I commend my spirit’.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden