Mensen van Jezus: Kees

“Ik speel momenteel met de gedachte in een woongemeenschap te gaan wonen, waar iedereen eigen woonruimte heeft. Wel eentje met een lage drempel zodat je makkelijk contact met je buren hebt. Dit geeft mogelijkheden om het leven samen te delen. En om mensen die op zoek zijn naar rust, gezamenlijk een tijdje op te kunnen vangen. Hen letterlijk woonruimte geven om bij te komen. Mensen die overwerkt zijn of een tijdje uit hun huidige leefomgeving weg moeten. Als enkel huishouden of gezin iemand opvangen is lastiger denk ik. Het is ‘in ons geschapen’ om het leven samen te leven, daar word je blij van als mens.

Gastvrij zijn

Als je God zoekt ga je ontdekken wie je zelf bent. Ik merk bijvoorbeeld dat ik ervan geniet om gastvrij te zijn. En mensen in hun kracht zetten, dat vind ik leuk. Dat kan op mijn werk zijn – als projectleider met een klein team – maar ook op andere gebieden. Ik ben meer met anderen bezig dan met mezelf. Al kan ik ook goed op mezelf zijn. Bijvoorbeeld wanneer ik met hout meubels maak, of klus aan een oud kampeerbusje die ik opknap. Maar ik moet niet te lang alleen zijn, dan voel ik me down 🙂 Ik heb wel graag mensen om mij heen.

In control

God heeft met iedereen een plan. Wat er toe doet, is dat God bij je is. Dat ga je achteraf zien. Dat geeft mij rust bij de keuzes die ik maak. Ook bij dingen die ik graag anders zou willen zien, of als ik pijn of verdriet ervaar. God stuurt mijn leven, Hij is ‘in control’. Er is een groter plaatje dan mijn eigen verlangens, mijn ‘eigen kleine wereld’ zeg maar. Op meerdere momenten heb ik dat ervaren. Bij het op kamers gaan, in mijn ontdekkingstocht naar wie God is, in de relatiesfeer, en nu ook sinds ik weer terug ben uit Tsjechië. Vanwege mijn werk heb ik daar ruim twee jaar gezeten.

Ruth

We zitten allemaal in een verhaal dat nog niet klaar is. Je zit er middenin. Kijk je naar de bijbelverhalen, dan weet je hoe het afloopt. Dat wisten de spelers zelf nog niet. Ruth bijvoorbeeld. Zij wist van te voren niet hoe het voor haar zou uitpakken. Wat er zou gaan gebeuren door mee te gaan met haar schoonmoeder naar een onbekend land en volk. God had het al voorzien. Ruth zelf – kan ik mij zo voorstellen – had het pittig als jonge weduwe. Ze sprong in het diepe, met een groot vertrouwen. Dat is krachtig.

Op je plek komen

Een woongroep is bij uitstek een plek om gastvrij te kunnen zijn. Daar zie ik naar uit omdat ik denk dat ik daar blij van word. Of het daadwerkelijk ervan gaat komen? Ik begin net weer een beetje te aarden in Nederland, nieuwe mensen ontmoeten. Mocht ik weer voor een grote keuze komen te staan, dan weet ik dat God met me mee gaat en stuurt. Uiteindelijk – hoop ik – op een plek te wonen waar de mensen tot hun recht mogen komen. Een plek die God voor ogen heeft.”

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.