Mensen van Jezus: Kris

“Als ik aan Jezus denk, moet ik denken aan de rust die hij me geeft. Het leven is hectisch en je wilt ergens naar streven. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Ook in de kerk. Dat kan me flink bezighouden.”

“Jezus geeft me rust. Ik heb best vaak teruggedacht aan een beeld dat ik mocht ontvangen tijdens mijn studententijd. Ik stond aan een meer en keilde steentjes over het water. Jezus stond daarbij, hij ging meedoen en we keken elkaar aan. Hij zei: “het komt wel goed”.

Ik leg de lat hoog en ik vind het fijn om te slagen. Maar Jezus vraagt om niet altijd bezig te zijn en iets na te streven. Hij vraagt om eerst bij hem te komen. Net als in het verhaal van Martha en Maria.

Vanuit daar, bij Jezus, kan ik ontdekken wat hij wil geven. Dan moet ik vooral denken aan liefde en het geloof dat ik er mag zijn zoals ik ben.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Daan Molenaar

Daan Molenaar is ouderling Eredienst en schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.