Mensen van Jezus: Margriet

“Mijn eerste bewuste herinnering van de connectie tussen Jezus en mij was toen ik op de kleuterschool zat. Ik was vier jaar oud. Mijn juf gaf mij aan het eind van het schooljaar een kleine poster met de afbeelding van Jezus die als herder midden in de kudde stond met een schaapje op zijn schouder. ‘Margriet,’ zei ze, ‘deze is voor jou. Jezus is jouw herder en je zal vaak gedragen moeten worden door Hem.’ Ze doelde op mijn jongensachtige speelgedrag. En zo beleefde ik het ook. Jezus als grote vriend die mij hoorde, begreep en bij mij was.

De grote schok kwam toen ik op het voortgezet onderwijs de grootte van de aarde, het heelal en alles wat zo oneindig groot was dat ik het niet meer kon bevatten. Puber zijn en je bedrogen voelen is geen fijne combinatie. Ik ging bij mijn vader te rade waar hij dacht dat God was. Wat Jezus voor hem betekende. En opnieuw vond ik mijn anker, mijn vader was op geloofsgebied mijn Jezus. Hij ‘droeg’ mij toen ik zo overdonderd was door de grootsheid van God. Toen begon ik in te zien dat God, de Geest en Jezus alles met elkaar deden. En toch ook mij als persoon nog steeds in het vizier hadden. Mijn vader sprak zo gepassioneerd over Jezus die hem dagelijks de weg wees. Terwijl het zo’n stille, teruggetrokken man was.

Jezus is voor mij nog steeds het schakelstuk tussen God en mij. Mijn vader is in tussentijd gestorven en ik ben zijn gewoontes gaan overnemen en ervaar de kracht van bidden en afhankelijk leven bij God. En nog steeds ontdek ik dat ik met Jezus alles aankan. Al ren ik soms nog voor de kudde uit, bezeer mij onnodig, maar er is nooit geen verwijt van Zijn kant. Jezus maakt mij steeds meer bewust dat ik ook een schakelfunctie heb in mijn leven hier. Dat is een dankbaar en bemoedigend aandeel wat ik mag leveren.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.