Mensen van Jezus: Martine

“Ik zeg vaak even als ik alleen ben hardop: Ik ben van Jezus, ik ben van Hem. Ik vind het fijn om dat te zeggen en het geeft mij kracht.

Dat Hij de eerste is die door de dood is heengegaan, vind ik heel bijzonder omdat mijn een-na-oudste dochter, Hannah, is overleden. Vlak vóór mijn dochter stierf zag ik een afbeelding van Jezus met een baby in zijn armen. Dat beeld zag ik ook weer toen mijn dochter overleed, alsof Jezus mijn dochter in zijn armen heeft. Dat heeft mij erg geholpen en geeft rust. Jezus is er voor mij en voor mijn dochter. Hij biedt uitzicht, elke dag die voorbij gaat is een dag korter naar het weerzien van Hannah. Toch maakt het mij soms wel een beetje jaloers. Ik wil haar graag in mijn armen hebben.”

“Ik zing ook in één van de bands in de Nieuwe Kerk. Jezus verdient de lof, ook al voel ik niet altijd zijn aanwezigheid. Maar hoe ik mij ook voel, ik behoor Hem toe. Ik zeg vaak: ‘Waardig is het Lam’. Hij verandert niet, Hij is de stabiele factor en door dat uit te spreken of te zingen bevestig je dat weer. Het helpt mij strijden in moeilijke tijden of tegen verkeerde machten.

Mijn relatie met Jezus is zo vanzelfsprekend en daarom lastig te bespreken. Hij is er altijd, ik ben degene die soms misschien wel afstand van Hem neemt. Ik ben ook heel blij met zijn Geest. Ik vraag ook echt advies. Hij is trouw, Hij heeft eindeloos geduld met mij.

Ik kom net thuis uit Israël en vond het heel bijzonder om te zien waar Jezus is geweest. Het mooiste vond ik het meer van Galilea, dat is nog aardig hetzelfde gebleven. We hebben daar een dienst gehouden en een boottocht gemaakt. Ik zag Jezus zo lopen langs de kant, met een visje bij een vuurtje. Prachtig!”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden