Mensen van Jezus: Mirjam

‘s Ochtends om 6 uur sta ik op voor een wandeling. Ik begin met de ‘Eerst dit’ podcast, de rest van de wandeling denk ik na of bid ik. Altijd hetzelfde loopje. Je ziet de seizoenen in de bomen. Ondanks herrie van auto’s zie ik tussendoor de mooie dingen. Een egel tegenkomen, daar word ik blij van. Ik vraag altijd of ik een zegen mag zijn in mijn werk, en verder bid ik voor mijn gezin. Het helpt mij om de dag met God te beginnen. Bij Hem zal ik uiteindelijk thuiskomen. In de reis daar naar toe wil ik graag samen oplopen.

Recht doen
Als je het hebt over Jezus volgen, dan komt Micha 6:8 in mij op. Over doen wat goed is, trouw zijn, rechtvaardig. Recht doen aan anderen is een belangrijke waarde in mijn leven. In die zin dat ik mij hier enorm gezegend voel, in dit huis, in mijn leven. Daar deel ik graag van uit.

Mijn man en ik verhuren bijvoorbeeld de zolder aan mensen in woningnood. We kunnen op die manier delen in de rijkdom die we ervaren. De zolder heeft inmiddels allerlei mensen over de vloer gehad. Studenten, werkenden, een vluchteling, ook eens een stel uit de Nieuwe Kerk dat ‘in between houses’ zat. We doen dit met passie en liefde. Het geld dat we verdienen geven we door aan een zendingsorganisatie met als missie: bidden, geven en gaan. We ondersteunen hiermee mensen die wereldwijd gaan en vertellen over Jezus. De kinderen zijn gewend aan het geven. Ook al vinden ze de consequenties niet altijd leuk. Zoals ‘maar’ 1x per jaar op vakantie of zachtjes moeten doen als de sleutels boven hangen 🙂

Je merkt het vanzelf
Zo heeft ieder mens, denk ik, een opdracht. Al weet je niet altijd of het Gods stem is die jou ergens op attendeert. Ik ben niet van het afwachten, maar juist van het doen. Dan merk je vanzelf of het de bedoeling is of niet. Je kunt dan gewoon weer stoppen. Vanuit de huiskring zijn we ooit met buurtsoep gestart, na verloop van tijd stopte dat weer. We hebben een keer een vluchteling in huis gehad wat niet werkte. Ik was er wel verdrietig over, maar blijkbaar paste dat niet voor ons. Wat betreft die buurtsoep, er is een ander initiatief bij ons om de hoek in de Johanneskerk met een volledige maaltijd. Helemaal prima en beter passend in de buurt. Ben je bereid om te delen, dienstbaar te zijn? Ga maar en zie wat gebeurt. Dat lees je in de bijbel ook. De mensen gingen gewoon in vertrouwen.

Over kerkmuren heen
Ik ga naar de Nieuwe kerk en 1 keer in de maand naar de Kathedraal waar mijn kinderen zingen in het koor. Dat is vanuit de Kathedrale Koorschool (muzikale basisschool) in het centrum van de stad waar ze op zitten. Ik vind de Latijnse gezangen in de mis ook heel mooi. Dan voel ik mij erg verbonden met de kerk door de eeuwen heen, wereldwijd. Naar de kerk gaan en over kerkmuren heen kunnen kijken is belangrijk voor mij. Ik hoop dat ik dat mijn kinderen ook kan meegeven. Zoeken hoe je invulling kunt geven aan je geloof en het dagelijks leven. Dat is een reis naar thuiskomen.”

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.