Mensen van Jezus: Mirjam

“Vorig jaar ontstond bij mij de geloofstwijfel. Ik ben niet teleurgesteld in God ofzo, maar vraag mij af of Hij wel de waarheid is waar ik altijd zó in geloofde.”

“Ik ben met God en geloof opgevoed, zou ik zonder die opvoeding ook geloofd hebben? Het is nu dus niet ‘mijn geloof staat op een lager pitje’, maar het is ‘bestaat het gasfornuis wel echt?’. Ik ervaar God niet, maar toch ben ik gelukkig. Mijn leven is relaxt en fijn. Dat beangstigt mij: er zou toch ergens nog een verlangen naar God moeten zijn?

Met vrienden, gelovig of niet, praat ik hier veel over. Zij zeggen: maak nu geen harde knip met het geloof. Ik luister en ga eigenlijk altijd naar de kerk. Alle schepen achter mij verbranden voelt niet juist. Ik ben zo vertrouwd met de kerk, met de mensen hier. Dat zou ik missen. Het is mooi dat de fijne sfeer in de Nieuwe Kerk mij uiteindelijk misschien wel ‘binnenboord’ weet te houden. De twijfel vind ik verwarrend, maar dat accepteer ik. Ik weet het allemaal even niet en voorlopig is dat prima.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.